Începe vaccinarea elevilor de clasa I

0
278

 Începe vaccinarea elevilor de clasa I

 

Începând de luni, în şcolile gorjene demarează campania de vaccinare a elevilor de clasa I. La nivelul judeţului Gorj există suficiente doze de vaccinuri, astfel că imunizarea micuţilor împotriva rujeolei, rubeolei şi oreonului se ca desfăşura fără probleme. Acţiunea aparţine Ministerului Sănătăţii şi face parte din calendarul Campaniilor Şcolare de Vaccinare pentru anul şcolar 2012-2013.

Odată cu începerea cursurilor aferente semestrului II, toţi elevii de clasa I din judeţul Gorj vor fi vaccinaţi. Această acţiune a Ministerului Sănătăţii face parte din calendarul Capania, activităţile derulate în cadrul ei fiindu-ne raportate în timp util”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. 

Direcţia de Sănătate Publică Gorj are suficiente doze de vaccinuri, astfel încât reprezentanţii instituţiei dau asigurări că nu vor exista probleme în privinţa derulării programului de imunizare a elevilor. Mai trebuie menţionat faptul că nu vor rămâne neimunizaţi nici copiii care sunt neşcolarizaţi, vaccinarea lor urmând a se face în cabinetele medicilor de familie unde sunt înscrişi.

Carmina Weber

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.