Hanu aşteaptă licitaţia pentru termocentrală

0
240

Dacă ucraineenii de la Doneţk au agitat spiritele în urmă cu nu foarte multă vreme la Motru când se ,,băteau cu pumnu-n piept” că o să realizeze termocentrală de 100 MW, plecând în cele din urmă   mai repede decât au venit,  edilul din Motru, spune că în cea mai scurtă perioadă se va organiza o licitaţie internaţională pentru demararea acestui proiect.

Studiul de fezabilitate realizat de Institutul Politehnic din Bucureşti pentru caietul de sarcini pentru organizarea licitaţiei internaţionale este finalizat, primăria Motru primindul în urmă cu câteva zile.

În clipa de faţă primarul trebuie să înainteze acest studiu către consiliul local pentru aprobare, demers ce se va concretiza luna viitoare, după ce echipa tehnică a primăriei va mai primi câteva lămuriri din partea proiectantului.

Termocetrala de la Motru se va realiza în parteneriat public-privat, iar în zonă se vor crea cel puţin 200 de locuri de muncă noi. ,,(…) studiul ăla de fezabilitate pentru termocentrală. L-am primit de la Institutul de Cercetare Politehnic din Bucureşti. Am vrut să îl bag luna aceasta în consiliul local pentru aprobarea indicatorilor, însă am decis în cele din urmă amânarea lui pentru că ne mai trebuie câteva răspunsuri la studiul de fezabilitate pe care partea tehnică  de la noi din primărie le-a solicitat proiectantului. L-am amânat pentru luna viitoare când o să-l introducem în consiliul local. Vom aproba indicatorii tehnico-economici şi atunci se va face procedura de licitaţie internaţională, prin care partenerul privat va fi selectat prin cadrul acesteor licitaţii”, a declarat Dorin Hanu.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.