Gorjenii au sărbătorit Ziua Muncii cu mici şi bere

0
206

Sute de gorjeni au sărbătorit Ziua Muncii la iarbă verde, la Drăgoieni. Cei care au ales să petreacă 1 Mai la pădure, conform tradiţiei, s-au bucurat de programul special, pregătit de autorităţi, dar şi de vremea bună, de mititei şi bere.

Conform tradiţiei, şi în acest an gorjenii au petrecut Ziua Muncii la pădure, la serbarea câmpenească organizată de autorităţile locale în Dumbrava Drăgoieni. Terasele comercianţilor sosiţi din toate zonele Olteniei erau neîncăpătoare. Cum locurile erau limitate la mesele unde se puteau servi preparate la grătar şi bere, au existat şi persoane care au preferat un picnic. Condiţiile meteorologice au fost numai bune pentru o zi petrecută în natură, astfel că numărul participanţilor la această sărbătoare a fost pe măsură.

Petrecerea continuă pe 12 mai, la Narcise

Aşa cum ne-am obişnuit, în prima duminică de după ziua de 1 mai are loc Sărbătoarea Narciselor, la Preajba. În acest an, în prima duminică se sărbătoreşte Învierea Domnului, astfel că autorităţile au decis ca evenimentul de la Preajba să se organizeze pe data de 12 mai. „Conform tradiţiei, duminica următoare ar trebui organizată sărbătoarea narciselor, însă dat fiind faptul că atunci este ziua de Paşti, s-a decis să aibă loc pe data de 12 mai. Acolo vom da amplasamentele pe data de 11 mai”, a menţionat Florin Munteanu.Trebuie precizat faptul că şi societatea de transport în comun va pregăti un orar personalizat atât pentru data de 1 mai, cât şi pentru 12 mai. Se pare că şi condiţiile meteorologice vor fi favorabile, după cum rezultă din prognozele actuale. Prin urmare, târgujienii vor avea parte de distracţie pe cinste în Dumbrava Drăgoieni şi în Poiana Narciselor.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.