Francezii acceptă repatrierea lui Constantin Brâncuşi

0
222

Phillipe Gustin, ambasadorul francez la Bucureşti a declarat că statul Francez nu se împotriveşte repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuşi. Fiind o chestiune de drept privat totul se va stabili în justiţie şi doar dacă moştenitorul lui Brâncuşi va fi de acord.

Aflat la Târgu-Jiu, Phillipe Gustin a vizitat alături de autorităţile locale Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului, dar şi Steaua lui Brâncuşi, prima de pe Aleea Celebrităţilor gorjene inaugurată anul trecut. Acesta a dezbătut şi posibilitatea repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuşi, declarând că ,,nu este doar o chestiune a statului francez. Este o chestiune de drept privat. Când cineva moare există un executor testamentar care va decide repunerea unui drept pentru o persoană decedată. Statul nu intervine”.

Statul Român, conform declaraţiilor premierului Victor Ponta, a angajat avocaţi pentru a rezolva problema repatrierii, fiind susţinut şi de rudele sculptorului din Hobiţa care şi-au exprimat dorinţa de a-l reînhuma pe Brâncuşi în cimitirul unde a fost îngropată şi mama sa.

Ultimul cuvânt în acest caz se pare că îl are cetăţeanul canadian Theodor Nicole (executorul testamentar), cel ce deţine drepturile asupra imaginii operelor de la Târgu-Jiu.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.