Fotografii-document cu Brâncuşi, furate, recuperate după trei ani

0
208

Mai multe fotografii-document ce îl înfăţişează pe Constantin Brâncuşi au fost sustrase, în urmă trei ani, din casa unei stră-strănepoate a sculptorului. Fotografiile, evaluate de experţi la 600.000 de euro, conţineau o serie de ,,dedicaţii” adresate stră-strănepoatei, dar şi semnătura marelui artist, lipsa acestor fiind semnalată organelor competente de-abia în luna iulie a acestui an.

Fotografiile au fost furate de către un bărbat în vârstă de 33 de ani ce se ocupa de întreţinerea locuinţei în care stătea stră-strănepoata lui Brâncuşi. Acestea au fost recuperate luni, 5 august, de poliţiştii din capitală, în urma unei descinderi, după ce în prealabil fuseseră pasate „din mână-n mână”, în schimbul câtorva mii de euro.

Poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au efectuat o percheziţie domiciliară în Bucureşti la un atelier de arte plastice în baza unor informaţii şi date puse ,,cap la cap” în dosar. Hoţul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore sub acuzaţia de furt calificat, însă magistraţii au decis să-l elibereze după câteva ore din motive ştiute doar de ei. Iniţial, acesta a vândut fotografiile pentru 2.300 de euro, iar ultima sumă pentru care au fost înstrăinate înainte să fie ,,săltate” de poliţişti ajunsese să se învârtă pe la 6.000 de euro. Fotografiile au fost recuperate şi restituite femeii.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.