FOSTUL ŞEF DE LA ,,DOI ŞI-UN SFERT” (DOLJ) – COMANDANT LA SECŢIA RURALĂ STOINA

0
1045

       Un fost comandat al IPJ Dolj, ex-şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Olt şi al SIPI Dolj a ajuns, de câteva zile, la comanda Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina. Comisarul şef Georgel Enescu a avut o carieră fulminantă în activitatea sa de om al legii.

 Şef şi la „Doi şi-un sfert”

     Fost poliţist la Judiciar, în Craiova, Enescu a ajuns să fie şef la Furturi Auto, după care s-a alăturat Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, fiind adjunctul lui Gheorghe Bică. Anul 2005 îi aduce acestuia funcţia de şef al IPJ Dolj, într-o perioadă de instabilitate în Craiova, în care clanurile ţigăneşti îşi disputau teritoriile din Bănie. În anul 2008, Enescu este schimbat din funcţie din cauza scandalurilor din lumea interlopă craioveană care persistau. La 12 noiembrie 2009, acesta este numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă Olt, iar un an mai târziu, ajunge la SIPI Dolj, fostul ,,Doi şi-un sfert”.

     Ca fost locţiitor al BCCO Craiova, Enescu a reuşit să aibă rezultate extraordinare pe linia combaterii traficului cu arme şi ţigarete din Bechet şi Calafat, reţinând nume mari din lumea interlopă doljeană, chiar dacă aceste persoane avea relaţii ,,sus puse”, conform celor menţionate în presa din Dolj.

 

Premiu pe capul fostului şef al Poliţiei Dolj

A ajuns să piardă funcţia de şef al IPJ Dolj, după un scandal ce a avut loc în faţa Curţii de Apel Craiova între două grupări interlope din ,,Cetatea Băniei”, la data de 10 februarie 2008. Fostul deputat PDL, Gelu Vişan, a afirmat pe mai multe posturi de televiziune că înlăturarea sa ar fi costat 250.000 de euro, iar scandalul de la Curtea de Apel ar fi fost ,,scânteia” care a cauzat schimbarea sa din funcţie. A fost ,,apostrofat” mai mereu de presa din Dolj care i-a pus în ,,cârcă” legături cu persoane mai mult sau mai puţin îndoielnice.

 

Până la urmă, comisarul-şef Georgel Enescu nu a aspirat către o funcţie de rang înalt, sosind în Gorj ca şef la o secţie de poliţie rurală de la graniţa cu Doljul.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.