Fostul baron de Gorj face 4 ani de închisoare

0
194

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat, în data de 18 martie 2013, sentinţa definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie a fost condamnat de instanţele inferioare la patru ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Judecătorii au decis respingerea recursului fostului baron de Gorj Nicolae Mischie. Acesta va sta în următorii patru ani la puşcărie. Decizia este definitivă.

Nicolae Mischie, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj,a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. Mischie va beneficia de o reducere cu o treime a pedepsei, urmare a vârstei, şi poate chiar mai mult, urmare a stării sale de sănătate. În cursul acestei zile el va fi dus la Penitenciarul Târgu-Jiu.
Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2005, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. În perioada 1999 – 2002, Nicolae Mischie a pretins de la omul de afaceri Clement Mocanu executarea unor lucrări de construcţii şi de renovare la trei imobile proprietate personală, valoarea totală a acestora depăşind 4,5 miliarde lei vechi. În schimbul acestor servicii, Mischie a promis că poate interveni la diverse autorităţi ale statului în vederea obţinerii de către afacerist a unor contracte economice în favoarea firmelor care îi aparţineau. Mischie ar mai fi pretins, cu titlu de mită, un autoturism ARO, mobilier şi bunuri electrocasnice pentru dotarea proprietăţii sale din Târgu-Jiu, susţin procurorii. În dubla sa calitate – de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj şi preşedinte al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia – Nicolae Mischie a promis că îşi poate trafica influenţa pe lângă funcţionari cu înalte demnităţi publice din judeţ pentru acordarea unor facilităţi firmelor aparţinând omului de afaceri, pentru a stopa controalele pe linie fiscală la acestea, cât şi pentru a încheia unele contracte de execuţie lucrări în numele administraţiei publice judeţene pe care o reprezenta.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.