Florin Gheorghiu, în expoziţie la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu

0
275

La finele săptămânii trecute a avut loc,la GaleriileMunicipalede Artă din Târgu-Jiu vernisajul expoziţiei de grafică ce poartă semnătura artistului  Florin Gheorghiu.

Tot în cadrul aceleiaşi manifestări a fost lansată şi carte doctorului Doru V. Fometescu, „Dezmărginiri-Ieșirea din paradis”. Doru Fometescu afirmă despre cel ce i-a ilustrat cartea, artistul grafician Florin Gheorghiu, că este ,,înzestrat cu zbor şi viziune artistică subtilă” devenind astfel ,,purtător de biruinţe estetice, îndrăzneţe şi smerite, deopotrivă”. 

Galeria de Artă, neîncăpătoare pentru opera lui Florin Gheorghiu

Pentru artistul grafician recunoscut internaţional, Florin Gheorghiu evenimentul a fost o provocare, dar şi rodul unei strânse colaborări poet-grafician, colaborare concretizată prin intermediul unei cărţi şi a unei expoziţii de artă. ,,Această expoziţie transfigurează în forme grafice senine şi unitare imagini surprinzătoare care au fost traduse din poezie şi duse după cum mi-a plăcut mie să folosesc această metaforă, duse dincolo de cuvinte. Ilustraţiile grafice la această carte însumează un număr de 50 de imagini care au fost selectate datorită faptului că Galeria de Artă din Târgu-Jiu nu este atât de mare încât să le pot expune pe toate. Am expus astfel un număr de 15 lucări la mărimea de 50 de cm pe 70 de cm şi 100 de cm pe 70 de cm ce au o simbolistică a zborului întruchipat de păsări şi îngeri, dar şi de anumite reîntoarceri către o zonă telurică cu zeităţi suversive, cu atitudini avangardiste şi uşor suprarealiste”, a precizat graficianul Florin Gheorghiu.

Gorjenii aşteptaţi la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu

Poezia lui Doru V. Fometescu este cea care a ,,descătuşat” o serie de ,,energii” şi l-a făcut pe artistul grafician Florin Gheorghiu să realizeze o serie de desene foarte discrete, nişte ,,dezmărgini caligrafice” care au reprezentat o rampă de lansare a gândurilor.

 Florin Gheorghiu a lansat o invitaţie directă gorjenilor, de a ieşi afară din casă, de a ieşi la plimbare pentru a nu rata  întâlnirea dela Galriilede Artă din Târgu-Jiu cu discretele ,,dezmărginiri caligrafice”, dar şi cu lumea poeziei: ,,Aşteptăm cât mai mulţi vizitatori pentru a vedea această expoziţie de grafică, pentru a intra în lumea poeziei la un moment dat, pentru că în galerie vor fi şi câteva cărţi de poezie”, a mai spus artistul Florin Gheorgiu.

Invitatul special al evenimentului a fost Ion Creţeanu care a încântat audienţa cu melodii deosebite din folclorul românesc.

Expoziţia de grafică dela GaleriileMunicipaledin Târgu-Jiu, semnată Florin Gheorghiu va putea fi vizitată până la data de 26 iunie a.c.

 

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.