Florea Preda: ”Voi încerca să fac din Motru cea mai frumoasă pictură a mea!

Reporter: Cum aţi ajuns să faceţi politică şi de ce USR?

 

Florea Preda: Dacă îmi spunea cineva că în anul 2020 o să am culoare politică, cu siguranţă îl trimiteam la origini, din vorbe, sau, cine ştie ce ”construcţii lingvistice” eram în stare să îi arăt. A fost o perioadă de tatonare, dar acest lucru s-a întâmplat!

Am ales USR pentru principii, pentru o parte dintre oamenii pe care i-am găsit acolo! Am găsit acolo interesele oamenilor din stradă. Eu cred că toţi suntem la fel, dar nu ne cunoaştem.

Am făcut acest pas pentru că vreau să fac ceva pentru oraşul în care trăiesc, iubesc şi pictez. Dacă acest lucru înseamnă politică, spun da, fac politică!

Reporter: Aţi fost anunţat oficial candidatul Alianței USR PLUS la funcţia de primar al municipiului Motru. De ce candidaţi?

Florea Preda: Candidez, în primul rând, pentru că am libertatea de a face acest lucru. Candidez pentru că îmi doresc, ca alături de cetăţeni, să pot schimba Motru, stradă cu stradă! Să-i deschidem fereastra spre lumină!
Nu fac promisiuni! Ştiu că oamenii vor realizări, pentru că s-au săturat să inventarieze proza electorală, din patru în patru ani. Oamenii vor ceva real, nu minciuni!

Eu sunt real!

Reporter: De ce credeţi că are nevoie Motru?

Florea Preda: În primul rând, de un primar cu viziune. Un consiliu local neaservit intereselor personale sau unor grupuri, şi apoi de o administraţie deschisă şi transparentă. Toate acestea stau în puterea cetăţeanului!

Cetăţeanul păzeşte cetatea prin votul pe care îl dă în 27 septembrie!

Reporter: Ce poate să facă cetăţeanul?

Florea Preda: Opţiunea este simplă, SĂ VOTEAZE PREDA şi USR!

Reporter: Ce credeţi despre contracandidaţii dumneavoastră?

Florea Preda: Aşa cum am mai precizat, eu nu am contracandidaţi şi nici adversari politici! Dacă aceştia ar exista, eu nu i-aş vota!

Reporter: De ce?

Florea Preda: Pentru că Motru nu are nevoie de adversari, de lupte, de minciună, de dezbinare. Motru are nevoie de oameni care să lucreze cu ei şi pentru ei!

Reporter: În afara Alianţei USR PLUS, se fac speculaţii că aţi făcut alianţe cu alte formaţiuni politice. Este adevărat?

Florea Preda: Sunt doar speculaţii, manipulări şi urzeli menite să deruteze cetăţeanul. Le este teamă că Preda o să fie primarul oraşului? De ce le este frică nu vor scăpa!

Revin, nu se va face nicio alianţă politică preelectorală!

După alegeri, după ce Preda o să fie ales primar, se vor purta discuţii pentru o majoritate politică în consiliul local. Alianţa se va realiza, doar cu cei care au ca interes comunitatea!

Reporter: Deja se fac analize despre membrii USR Motru, candidaţi pentru funcţia de consilier local. Se spune că faceţi jocul anumitor partide. Cum comentaţi?

Florea Preda: Sunt categoric: Preda şi Alianţa USR PLUS Motru nu fac jocul altor partide!

În primul rând, toţi candidaţii de pe listă sunt membrii USR. Ceea ce vă pot spune, garantând acest lucru, este că toţi sunt trup şi suflet pentru Motru. Nu au interese personale şi nu vor face jocul anumitor grupuri de interese. Încrederea mea în ei este sinceră și deplină!

Eu văd această campanile electorală ca o varietate de proiecte şi soluţii pentru cetaţeni, din partea tuturor competitorilor politici, dar realitatea este cu totul alta.

Dacă cele două partide de stânga şi dreapta, care au ,,guvernat” Motru, nu au înţeles că trebuie să dea explicaţii cetăţenilor pentru ceea ce au promis, în campania din 2016, că vor face și nu au făcut, este o mare problemă, dar este problema lor.

Modul cum domniile lor au ales să facă campanie, prin atacuri şi postări mincinoase, fie prin publicaţii fictive sau nu, să incite la ură, încâlcând drepturi fundamentale, arată un comportament pe care Preda şi USR Motru nu îl tolerează.

Nimeni nu este mai presus de lege! Am formulat plângeri penale, iar cei vinovaţi vor răspunde pentru faptele lor.

Grupul nostru de avocaţi va acţiona şi pe cale civilă solicitând ca pârâţii să achite cuantumul salariilor pe ultimii 4 ani, cu titlu de daune morale.

 

Reporter: Ce faceţi cu banii obţinuţi, dacă aveți câştig de cauză?

Florea Preda: Îi donăm copiilor din Motru!

Reporter: Îl puneți pe Alin Brăiloiu administratorul municipiului Motru?

Florea Preda: Nu am purtat discuţii cu Alin Brăiloiu despre acest subiect . Acest lucru cred că au încercat alţii să îl abordeze, cei din actuala ,,guvernare“ motreană! Este chiar un subiect important care ar trebui lămurit, în această perioadă, de către părţile implicate.

Reporter: La cine faceţi referire?

Florea Preda: La Alin Brăiloiu şi actuala “guvernare“ motreană.

Reporter: Planul dumneavoastră, îl pot urmări oamenii pe pagina dumneavoastră de candidat, dar puteţi să îmi povestiţi ceva despre artistul Florin Preda-Dochinoiu? Ce proiecte artistice plănuiţi?

Florea Preda: O expoziţie de pictură la Târgu-Jiu!

Îmi pregătesc lucrările pentru a participa la Salonul naţional de artă de la Botoşani şi aştept ,,verdictul” de la un concurs internaţional de artă. Un proiect aparte îl reprezintă restaurarea unei părţi din pictura bisericească a unui lăcaş de cult, dintr-un sătuc locuit cu oameni dragi. Toate anul acesta!

 

Reporter: Ce le transmiteţi cetăţenilor din Motru ?

Florea Preda: Să-și amintească de proza electorală, din campaniile trecute!

Să nu uite că votul le poate influenţa viaţa!

Să nu uite că votul poate distruge sau construi un oraş! Să nu-l irosească şi să nu uite că puterea acestuia durează doar o zi!

Să nu uite că Preda este real şi, cum spunea o prietenă dragă, voi încerca să fac din Motru cea mai frumoasă pictură a mea!

 

Reporter: Vă mulţumesc!

Florea Preda: Eu vă mulţumesc, cu drag!

A consemnat Carmina Weber
untitled-2