,,FILAJ LA SENATOR?”

0
287

            În presa vremii de ieri şi alaltăieri au apărut o serie de articole în care o ,,monstruasă coaliţie”  ,,dădea din gură”, la o masă dreptunghiulară aflată în ,,lobby-ul” hotelului unui senator de Gorj. Tot în presă se vehiculează că cei prezenţi la întrunirile ,,sub clar de lună”, de la hotelul din Ţicleni şi cabana de la Rânca, ambele ale senatorului de Gorj Dian Popescu, uneltesc schimbarea ,,pivotului” din IPJ Gorj.

            Invitaţii, ,,unul şi unul”, care au călcat de-a lungul vremii pragul hotelului senatorului sunt actuali sau foşti şefi de IPJ, adjuncţi, oameni de afaceri, poliţişti, sindicalişti sau chiar politicieni ,,însemnaţi” cu diferite culori primare.

           Trecând peste momentul în care mai mulţi poliţişti se întrunesc în ,,casa” unui om politic, mă întreb oare cum un ditamai senatorul a fost ,,muşcat de mână” tocmai la el în curte? Vreau să spun că cel mai probabil e înconjurat de ,,nişte Iuda” care l-au vândut pe mai puţin de 30 de arginţi şi au sărit, indirect ,,la beregata” celui care îi hrăneşte, sau… nu-i hrăneşte.

De cele mai multe ori, în statele puternic democratizate un Senator e ,,jupân”, e ,,bazat” în regiunea, comitatul, districtul, judeţul ori regiunea pe care o reprezintă. Uite că la Gorj, pe Dian Popescu se pare că nici  proprii angajaţi nu îl văd ca pe omul cu ,,soluţiile” şi îl aruncă ,,în bătaia puştii”. Da, e adevărat, tot în statele puternic democratizate multe figuri marcante ale politicii ,,şi-au luat-o” apărând în diverse ipostaze,  ,,pe film”.

      Mă gândesc doar că acolo era ceva palpabil, concret, în care discuţiile se puteau discerne ori persoanele respective erau prinse cu ,,mâna-n pantaloni” (nu contează neapărat ai cui). Oricum e complicat să ştii ceea ce au discutat cei de faţă, au discutat de ,,complotul anti-cineva”, au vorbit de sfârşitu’ lumii, ,,alinierea planetelor” ori de Bianca Drăguşanu? Nu poţi decât să te întrebi!

      Şi la fel ca alţii, mă întreb şi eu, de ce Federaţa Naţională a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex” a aşteptat atât de mult pentru a prezenta cu vehemenţă ,,managementul defectuos” al şefului IPJ? Mă întreb de ce rândurile scrise în cadrul unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie ,,Sed Lex” nu au fost date ,,publicităţii” mult, mult mai devreme, ci doar în urma ,,scandalului mediatizat”, în care imaginea poliţiştilor a fost sau nu compromisă? Mă întreb dacă, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Poliţie „Sed Lex” şi ,,asociaţii” s-au simţit ameninţaţi şi de ce au ieşit la atac târziu?

Mă întreb, dacă la acea întâlnire chiar s-a discutat de ,,alinierea planetelor” şi ,,remedii naturiste”, de ce s-a mai dat acel comunicat? La urma urmei e democraţie, dacă nu te simţi cu ,,musca pe căciulă” nu trebuie să te scuzi şi să acuzi. Te vezi cu cine vrea muschiu’ tău şi unde vrei! Astăzi nu mai suntem dominaţi de ,,realism socialism”, nu trebuie să te uiţi după umăr în clipa în care te-ai întânit cu cineva, altfel s-a dus, pe… apa Gilortului, statul de drept.

      Este 2014. Pură ficţiune. În câteva luni vom călători fără reducere către un ,,nou regim”. Direct la obiect ştim cu toţii o droaie de cazuri de corupţie din armată, guvern, senat şi poliţie. Mă întreb, oare în tot timpul acesta, de tranziţie, chiar nimeni nu a observat că am tot fost ,,duşi” de cleptomani?!

Ne rămâne decât să aşteptăm trecere acestui an, al schimbărilor şi vom constata umili cât de ipocriţi au fost unii, iar într-un final vom striga iarăşi ,,cârmuitorilor”: ,,Băăă, furau cu mai mult bun simţ cei dinaintea voastră!”

      Şi în final, ca ,,să merg pe linia melodică” a unui coleg de breaslă, ca să v-o spun aşa, eu când zic,… chiar pot ,,să dau cu paru!”

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.