Festivalul sporturilor montane

0
316

Etapa a IV-a a Campionatului Naţional de Ştafetă a fost constituită de Festivalul Sporturilor Montane ,,Parângul Mare”. Au fost prezente la începutul acestei luni peste 300 de persoane din toată ţara, la Cabana Groapa Seacă, situată în Munţii Parâng, care au concurat la diverse activităţi cu specific montan. „Festivalul s-a desfăşurat timp de trei zile şi a fost un real succes pentru promovarea turismului românesc şi pentru educarea tinerilor într-un spirit verde, prin oferirea unor oportunităţi de petrecere a timpului liber în natură”, au declarat organizatorii, Asociaţia Drumeţii Montane din Târgu-Jiu.

,,Cei mulţi”, grupuri sau familii, au participat ca echipe la concursurile organizate în cadrul festivalului, iar copiii au putut învăţa cum să se orienteze în pădure cu ajutorul busolei, ce înseamnă o drumeţie şi cum se face escaladă. Ei au recitat poezii, au cântat şi au jucat piese de teatru.

A fost organizată o drumeţie pe traseul Refugiul Agăţat – Stânca Roşiile – Lacul Zănoaga Stânei – Lacul Lung – Lacul Roşiile – Lacul Mândra,  iar cei experimentaţi au urcat pe Vârful Parângul Mare. În a treaia zi a festivalului a fost organizată o tombolă cu premii care a făcut deliciul zilei.

În cadrul serii culturale, cei mici şi cei mari i-au bucurat pe spectatori cu muzică folk, poezii şi piese de teatru şi cu momente comice, unde s-a râs şi s-a cântat până dimineaţă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.