FANE MISSISSIPPI DELTA BLUES

0
430
Foto: http://romaniiautalent.protv.ro/
Foto: http://romaniiautalent.protv.ro/
Foto: http://romaniiautalent.protv.ro/

Noul sezon al emisiunii ,,Românii au talent” l-a adus în prim-plan pe ,,Fane Mississippi Delta Blues”, din Motru, care nu a făcut altceva decât să aducă sala în delir, impresionând juriul şi bulversând audienţa. Ştefan Popescu, prin modul de interpretare al melodiei din emisiune, a ,, lectrizat” audienţa, devenit vedeta ediţiei, reuşind într-o singură zi să-şi împlinească visul tinereţii, purtat cu el 40 de ani, zi de zi.

,,Spuneţi-mi Fane Mississippi Delta Blues”

Dorinţa de a ajunge cât mai repede pe scenă l-a făcut pe artist ,,să-i ignore” pe Smiley şi Bartoş, care ,,i-au pus frână” abordându-l frontal cu întrebări de tatonare şi alungarea emoţiilor :,, Ce faceţi?”,,Unde vă duceţi?”, ,,Cum vă numiţi ?”, ,,Ce lucraţi?”.

Nu s-a sfiit să le răspundă modest şi cu umor, recunoscând că soţia sa ,,Coana Veta” este susţinătorul său cel mai înfocat, iar meseria de ,,Conducător auto pe basculă” nu-l va împiedica să ,,ne capteze” atenţia şi să ,,electrizeze” publicul din sală, povestind că dintr-o sută de piese muzicale pe care le ştie va putea ţine, lejer, un concert de două ore. Piesa rock ‘n’ roll a fost însoţită de o mişcare scenică de excepţie, ceea ce dus la ,,o explozie” de apauze şi o ,, înghesuială” a membrilor juriului de a oferi fiecare câte un ,,da”.

Mihai Petre într-o ,,cascadă”de laude a afirmat că artistul este ,, momentul”de care membrii juriului au nevoie la concursul ,, Românii au talent”. Bucuros şi emoţionat, dar cu o aliură de superioritate scenică, Ştefan Popescu l-a ,, bătut pe umăr” şi l-a incurajat, ,,să-l tutuiască”, zicându-i : ,,Spuneţi-mi Fane Mississippi Delta Blues”.

Şi vedetele au ,,oful” lor

De cand a apărut la ,,Românii au talent”, Fane este cel mai ,,vorbit personaj”, care a ,,pus piciorul în Motru”, în ultimul deceniu… Într-un singur weekend, au apărut tot felul de legende urbane. Majoritatea ,, trecătorilor” din barul lui Bugi spun că ,,Fane Mississippi Delta Blues” este un cunoscut al locului. Unii spun că Fane era un băiat priceput, încă de când lucra la ITUC, ca ,,şofer pe basculantă”, că ar fi fost un fel de lider de opinea şi că s-ar fi opus în momentul vânzării unităţii, încercând organizarea unor proteste. Alţii afirmă că participarea sa la concurs nu a fost întâmplătoare, pentru că înainte de Revoluţie ar fi lucrat la ,,CIRC”, unde dădea diferite reprezentaţii, interpretând melodii blues ca să frângă inimile ,,puştoaicelor trecute de 18 ani”.

Orice se poate spune despre Ştefan Popescu, dar un lucru este cert. El este artist şi de vineri a devenit vedetă. Viaţa de vedetă, uneori ucide viaţa personală, iar bucuria s-ar putea să fie inversă. Oful său, în prezent , este să demonstreze copiilor din Elveţia că este cineva şi noi credem că a reuşit. Îi dorim succes în ediţiile următoare şi-l asigurăm că nici o dorinţă nu rămâne neîndeplinită dacă crezi în ea.

Alexandru PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.