FABRICA DOSARELOR DE ŞOMAJ ŞI-A DESCHIS SUCURSALĂ LA MOTRU

0
478

România e ţara de vis a funcţionarilor publici, majoritatea ,, se umflă-n pene” în faţa contribuabililor, ţipă, dau explicaţii cu ,,greaţă”, aruncă priviri ,,în scârbă” de după ghişeu şi salivează animalic după  punga de cafea a omului necăjit.

La Motru, o familie simplă a ajuns să simtă pe propria piele tupeul şi simţirea funcţionarilor publici. Benone şi Elena Suceu, soţ şi soţie, au ajuns într-o situaţie disperată în clipa în care nişte ,,băieţi deştepţi”,  cu ,,harneală” în vorbe şi mimică, au decis să falsifice mai multe documente oficiale, să le facă carduri,  să-i facă şomeri şi să le ia indemnizaţia,  să îi scoată buni de plată şi chiar ,,să-i divorţeze”.

Hotărâri de divorţ false în dosare de şomaj   

 Benone Suceu şi Elena Şorca sunt căsătoriţi din 02.10.1987 şi conform unei înştiinţări a primăriei Motru, din 26.02.2013, rezultă că în registrul stării civile nu a fost operată nici o menţiune de divorţ pe numele celor doi.

Surpriza vine în clipa în care un angajat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj îi arată lui Benone Suceu dosarul de şomaj al soţiei şi observă că acesta conţine o hotărâre de divorţ. Omul a rămas ,,mască” şi întrucât funcţionarul fusese convingător şi-a contactat telefonic soţia, să o întrebe care a fost motivul divorţului şi pentru ce trebui să plătescă şi o pensie de întreţinere lunară.

 ,,[…] M-au divorţat în ’95, în septembrie, în fals, iar în 2005 mi-au făcut definitiva. Ne-au divorţat ca să poată lua mai mulţi bani, pentru că au trecut-o pe soţie ca şi <<cap de familie>>…I-au făcut ăştia la şomaj şi un card şi toţi dau vina acum pe ăla care a murit! Ăştia de la şomaj ne-au dat în judecată, să dăm banii înapoi pe perioada în care nevasta mea a fost în şomaj, dar nevastă mea nu a lucrat niciodată! După ce a murit ăsta (n.r.- Damian Horcea, directorul AJOFM Târgu-Jiu, care s-a sinucis) ne-a chemat să dăm banii…Păi ce bani dom’le că noi nu am lucrat. Ei au ridicat cardul prin intermediul unei cunoştinţe care lucra la BCR şi virau banii direct pe card. Noi ne-am trezit că trebuie să dăm banii înapoi acum…iar cu Marius Merfu voi merge până în pânzele albe, dacă va fi nevoie”, a declarat Benone Suceu.

 ,,Divorţatul” susţine că cel ce şi-a pus ,,peniţa fermecată” pe acel document, făcând menţiunea ,,conform cu originalul” este Marius Merfu, şeful Agenţiei Locale Motru a  AJOFM Gorj.

Marius Merfu tace mâlc

Contactat telefonic pentru un drept la replică şi pentru a exprima un  punct de vedere în ceea ce priveşte implicarea domniei sale în acest caz, Marius Merfu a refuzat orice fel de comentariu.

,,Nu comentez nimic…”, au fost singurele cuvinte rostite de angajatul AJOFM Gorj.

,,Combinaţia” a ieşit la la iveală în momentul în care contul curent nu a mai fost utilizat de ,,beneficiari” şi cardul BCR a expirat

Povestea halucinantă continuă, cineva dela AJOFMcu ,,pile”la BCRa comandat  un card pe numele Elenei Suceu şi tot ,,cineva” a ridicat lunar indemnizaţia de şomaj prin intermediul acestui card.

,,Cineva a venit la mine cu o hârtie de la BCR în care scria că a expirat cardul şi dacă dorim să îl prelungim. M-am dus la BCR şi mi-au zis <<- da ce te interesează, că şi aşa nu mai ai bani pe el şi e făcut la Râşnov!>>. Doamna asta care e prietenă cu ei (n.r. angajata băncii) tot îmi zicea să îl prelungesc, să iau banii. Într-un final am sunat la Bucureşti şi cei de acolo mi-au blocat cardul”, a explicat Benone Suceu.

Nevoiţi să restituie 22490 lei, bani pe care nu i-aprimit niciodată

 Deşi dosarul de şomaj se pare a fi unul incomplet, iar Elena Suceu nu a semnat niciodată un act din care să reiese că doreşte indemnizaţia respectivă, sau că ar fi ridicat vreo sumă de bani, ,,băieţii deştepţi”  au făcut ,ori ,,au desfăcut” şi au profitat de pe urma unor oameni simplii, aducându-i în clipa de faţă într-o situaţie disperată. ,,Am fost, am dat declaraţii că nevastă mea nu a fost niciodată în şomaj. În primul rând ca să fii angajat trebuie să faci o cerere de angajare, iar după un an de zile o cerere de intrare în şomaj, pe care trebuie să semnezi tu. Noi nu avem nici o semnătură dea lu’ nevastă mea pe acolo”, a declarat Benone Suceu.

În clipa de faţă Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj trimite înştiinţări doamnei Elena Suceu prin care o obligată să achite debitul în valoare de 22490 lei şi o ameninţă cu executarea silită.

Aşa funcţionează unele instituţii ale statului Român.   România e ţara de vis a funcţionarilor publici, majoritatea ,, se umflă-n pene” în faţa contribuabililor, ţipă, dau explicaţii cu ,,greaţă”, aruncă priviri ,,în scârbă” de după ghişeu şi se cred ,,CINEVA ATOTPUTERNIC”.  O fi adevărat?.. Sau este!

A.P.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.