Expoziţie a Fotoclubului CNET „Lumini. Umbre. Ipostaze”, la Biblioteca „Christian Tell” din Târgu-Jiu

0
260

Expoziţie a Fotoclubului CNET

„Lumini. Umbre. Ipostaze”, la Biblioteca „Christian Tell” din Târgu-Jiu

În perioada 5-12 februarie, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu va găzdui o nouă expoziţie de fotografie a Fotoclubului C.N.E.T. din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”. Vedeta este Adelina Gigă, elevă în clasa a X-a, cea care propune iubitorilor de fotografie din Târgu-Jiu expoziţia intitulată: „Lumini. Umbre. Ipostaze”.

Adelina Gigă se numără printre tinerii din Târgu-Jiu pasionaţi de fotografie. Membră a Fotoclubului C.N.E.T. ea va expune în perioada 5-12 februarie 2013 la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” din Târgu-Jiu un număr de 12 fotografii în format 20×25, alb negru şi color. „Camera foto este doar un accesoriu. Pasiunea, respectul şi imaginaţia sunt esenţa unei fotografii reuşite”, ne-a declarat Adelina care deşi se află la început, realizează fotografii care au impresionat prietenii, colegii şi profesorii.
După ce a expus fotografii în cadrul celor două expoziţii realizate de Fotoclubul C.N.E.T. („Contraste de toamnă”, la Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj şi „Treisprezece”, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”), Adelina Gigă propune de această dată prima  sa expoziţie personală de fotografie. „Lumini. Umbre. Ipostaze” cuprinde fotografii realizate în ultima perioadă, alb negru şi color, atractive din punct de vedere al compoziţiei, imaginii şi mai ales ideilor. „Autoarea nu se rezumă doar la a fotografia ipostaze, ci transmite prin lumini şiumbre, asemenea unui cod nescris, un univers al recursului la imagine. Este în fiecare din fotografiile expuse un mesaj ancorat în existenţialismul formelor. Expoziţia Adelinei încântă privitorul şi naşte în subsidiar reflecţii”, crede profesorul Andrei Popete-Pătraşcu. Adelina Gigă a descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu mai mulţi ani, însă doar de câteva luni, alături de alţi elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” s-a iniţiat în fotografia digitală. „În cadrul Fotoclubului C.N.E.T. am deprins primele sfaturi de fotografiere, reguli de compoziţie, noţiuni de tehnică şi mod de lucru, perspective inedite şi creativitate în abordarea subiectelor foto. Am încercat să aplic în fotografiile realizate tot ceea ce am învăţat alături de colegele mele. Uneori fotografiile vin de la sine, alteori e nevoie de un plus de creativitate. Îmi place să fotografiez şi îmi doresc ca pe viitor această activitate să devină mai mult decât o pasiune”, ne-a declarat Adelina Gigă.

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.