Exclusivitate Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a anunțat tabere noi de refugiați fără a avea avizele de securitate!

0
404

Incredibil : Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a gafat din nou, a anunțat tabere noi de refugiați fără a avea avizele de securitate!

Ministrul Tobă nu știa că Tabăra de la Bumbești Jiu, județul Gorj se află lângă o fabrică de armament și nu are avizele de securitate!

  În cadrul unui Briefing de presă, susținut de ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu am aflat cu stupoare, ceea ce am și scris în revista Gazeta de mâine ediția din 17 decembrie, faptul că una dintre taberele noi de refugiați nu are niciun aviz de asigurare a unui perimetru de siguranță.

Prima GAFĂ a Ministrului Tobă : anunța că în Bumbești Jiu vor fi cazați imigranți

Noul ministru al Afacerilor Interne, Petre Tobă, a anunţat acum câteva săptămâni că Bumbeşti-Jiu va fi una dintre localităţile în care vor fi cazaţi imigranţii primiţi de România, declarând că :

” Am prevăzut preluarea a încă trei sedii şi demararea lucrărilor pentru reabilitarea, amenajarea şi dotarea acestor sedii, conform cerinţelor Inspectoratului General pentru Imigrări: la Câmpulung Muscel, Tăşnad şi Bumbeşti-Jiu. Cele trei pe care le vom avea suplimentar credem că în prima etapă pot asigura o primă intervenţie”

    Noi am considerat că este o gafă majoră a ministrului Tobă pentru că un asemenea centru nu poate fi poziționat într-o zonă în care există atât obiective militare cât și cele care intră în zona de securitate energetică și de transport.Vorbim de zona Bumbești-Jiu, în perimetrul căreia se află o fabrică de armament, o hidrocentrală în construcție și drumul principal (E70) care este una din principalele căi de legătură între Oltenia și Transilvania.

     În articolul din 17 decembrie din Gazeta de mâine, ne  puneam întrebarea dacă există mai multe avize clare al instituțiilor abilitate privind securitatea națională în sensul că o asemenea tabără poate fi amplasată în acea zona neexistând niciun risc (lângă o fabrică de armament)

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă a gafat din nou, a anunțat tabere noi de refugiați fără a avea avizele de securitate!

În cadrul unui Briefing de presă, susținut de ministrul Afacerilor Interne Petre Tobă și de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu am aflat cu stupoare, ceea ce am și scris în revista Gazeta de mâine ediția din 17 decembrie, faptul că una dintre taberele noi de refugiați nu are niciun aviz de asigurare a unui perimetru de siguranță.Ministrul Tobă nu știa că Tabăra de la Bumbești Jiu, județul Gorj se află lângă o fabrică de armament și nu are avizele de securitate necesare.

Întrebat, de către jurnalistul ecopolitic.ro acreditat la guvern, în legătură cu acest subiect și cu problemele legate de aceste locații, ministrul Tobă s-a eschivat încercând să evite un răspuns direct și concret.Am insistat până în momentul în care ministrul a recunoscut faptul că în acest moment nu există avizele de securitate necesare pentru a putea amenaja asemenea tabere, mai ales într-o zonă cum este Bumbești Jiu unde există și o fabrică de armament, zonă care beneficiază de un anumit perimetru de siguranță.Oricum nici măcar nu cred știa că ar fi o problemă de genul acesta.Nu-mi pot imagina cum cineva poate să declare și să i-a măsurile de amenajare a unui astfel de centru neținând cont de anumite reguli elementare de siguranță națională, mai ales cineva care este Ministrul de Interne.

Ministrul Tobă a declarat că : ”Dacă acest centru nu va primi avizele necesare va fi relocat!”

     Dacă nu știa nimeni la nivelul Ministerului de Interne vă prezentăm noi în continuare o simulare a unui plan de asigurarea a unui perimetru de siguranță!

    Plan de asigurarea perimetrului militar sigur sau a unor obiective strategice privind siguranța națională în zona Bumbești Jiu(unde se dorea amplasarea taberei de refugiați)

Mai sus aveți prezentat un plan virtual de asigurarea a perimetrului de siguranță în zona Bumbești Jiu.Este necesar un asemenea plan și mai ales sunt necesare anumite recomandări privind măsurile pe care se iau în caz de urgență și protecție.

În general orice zonă de interes strategic este încadrată în 3-4 zone de asigurare a perimetrului de siguranță și de intervenție – așa numitele cercuri de siguranță!

Prima zonă, se referă la protecția internă a obiectivului, în cazul nostru fabrica de armament de la Sadu-Bumbești Jiu.Există măsuri interne de asigurare a securității în interiorul fabricii.

A 2-a zonă este asigurată într-un perimetru de 5-10 km în jurul obiectivului

Iar cea de-a 3-a este mai extinsă undeva la câțiva zeci de km.

Suntem curioși ce decizie se va lua în acest sens și evident că vom reveni pe acest subiect.

Va urma!

Iulian Ionescu

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.