EXCLUSIV Sala de spectacole din Municipiul Motru a fost închisă

2
688

La nici un an de când au fost inaugurate lucrările de renovare ale Casei de Cultură din Motru, am aflat că, în acest moment este închisă pe o perioadă nedeterminată.Motivele sunt aproape asemănătoare cu cele prin care au fost închise și alte centre de cultură, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă/Pompierii au găsit nereguli din punct de vedere al normelor de prevenire şi stingere a incendiilor și s-a recomandat închiderea Sălii de spectacole până la remedierea aspectelor semnalate

100 mii lei a alocat primăria Motru pentru a pune la punct Casa de Cultură

    În jur de 100 mii lei au fost alocați de către primăria Motru pentru a pune la punct Casa de Cultură. Banii au fost cheltuiți pe achiziţionarea caloriferelor pentru sala de spectacole, dar şi pentru birouri. A fost înlocuită pardoseala acolo unde era distrusă, scaunele au fost recondiţionate, s-a montat cortină în sala de spectacole, s-a refăcut hidroizolaţia şi a fost schimbată toată instalaţia electrică. Băile au fost reabilitate, iar holul de la intrare a fost reparat.

Casa de Cultură este funcţională și nu prea

    La începutul acestui an, primarul Municipiului Motru, Dorin Hanu declara într-un cotidian local : „Casa de Cultură este funcţională. S-a făcut primul spectacol pe 23 decembrie, cu Concursul de Colinde. Am reuşit să terminăm şi cu căldura. Zilele acestea am băgat ultimele trei calorifere pe scenă. Arată destul de bine ţinând cont de felul în care se prezenta când am preluat-o. Era într-un grad de degradare foarte ridicat. Urmează să dăm drumul la studiul de fezabilitate pentru realizarea unui proiect pe fonduri europene, astfel încât să o modernizăm în totalitate. Să o anvelopăm, să o acoperim, să o aranjăm cât să fie cât mai funcţională şi cât mai ospitalieră pentru cei care vor să facă spectacole acolo”

Dorin Hanu By Gayeta de Maine

   La nici un an de când a făcut aceste declarații și cu toate că nu există bani în bugetul primăriei Motru pentru investiții, s-a făcut un efort pentru a aloca cei 100.000 lei la Casa de Cultură.Problema a apărut în momentul în care s-au făcut aceste investiții, neluându-se în calcul un lucru foarte important, siguranța.

Dorin Hanu : Nu se mai desfăşoară nicio activitate în sala de spectacole a Casei de Cultură Motru

Vestea suspendării activității Sălii de Cultură ne-a dat-o chiar primarul, în ședința festivă de 1 decembrie, a Consiliului Local Motru.La începutul cuvântării din cadrul ședinței festive a Consiliului Local Motru, primarul Hanu a făcut public faptul că pe o perioadă nedeterminătă, până la remedierea problemelor nu vor mai fi organizate evenimente publice în cadrul casei de cultură.

”Cu părere de rău, în sensul că această zi doream să o sărbatorim și în sala de spectacole a casei de cultură, nu se mai desfăşura nicio activitate până la remedierea deficienţelor constate.”

NOROC BUN!

Iulian Ionescu

untitled-2

2 COMENTARII

  1. Mai du-te bă și draq de idiot,nu a inchis-o nimeni că dădea și amendă dacă o închidea. Trebuie puse la punct anumite lucruri,atâta tot. Casa de cultură o să fie funcțională în foarte scurt timp. Nu e vinovat hanul pentru orice se întâmplă în oraș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.