EXCLUSIV Municipiul Motru, groapa de gunoi a Gorjului

0
1631

Înainte de alegerile locale din 2012, Primarul Dorin Hanu își dorea o groapă de gunoi ecologică la Motru doar că, nu numai că nu a reușit, nu a fost în stare să o închidă pe cea care era!

   În acestă perioadă au existat mai multe relatări, atât în presa locală din Gorj cât și la nivelul Gărzii de Mediu Gorj prin care se atrăgea atenția asupra a două probleme majore :  termenul de ecologizare ale gropilor de gunoi neconforme și a depozitului de hidro-amestec cenuşă şi zgură aparţinând UATAA Motru.Cele mai mari probleme legate de aceste lucruri le avea și încă le are Municipiul Motru.Pe raza municipiului există cele mai mari probleme din județul Gorj, atât groapa de gunoi menajer cât și depozitului de hidro-amestec cenuşă şi zgură aparţinând UATAA Motru nu sunt conforme cu normele Europene, existând cele mai mari întârzieri.

 

Am scăpat de infrigementul declanşat de CE împotriva României din cauza UATAA Motru

Dorin Hanu By Gayeta de Maine

    Conform informațiilor în exclusivitate de la nivelul Ministerului Mediului, în acest moment, am scăpat de infrigementului declanşat de CE împotriva României din cauza UATAA Motru.

   Se pare că rapoartele înaintate Ministerului Mediului de către autoritățiile de mediu din Gorj, APM și Garda de mediu Gorj, prin care s-a făcut un grafic de eşalonare a lucrărilor, astfel încât până în anul 2021 UATAA Motru să se conformeze, a fost acceptat. Putem spune că în acest moment, am scăpat de infrigementului declanşat de CE împotriva României din cauza UATAA Motru.

    Mai mult decât atât, îngrijorător este faptul că nu autoritățile de la Motru au făcut aceste demersuri ci a fost un efort susținut la nivelul celor două instituții de mediu din județ.

 Municipiul Motru, groapa de gunoi a Gorjului

   Înainte de alegerile locale din 2012, Primarul Dorin Hanu își dorea o groapă de gunoi ecologică la Motru doar că, nu numai că nu a reușit, nu a fost în stare să o închidă, să o ecologizeze pe cea care era!

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, Municipiul Motru este singura zonă care are o gropă de gunoi la care lucrările de închidere, de ecologizare sunt aproape de zero, fiind într-o stare incipientă.

    Dacă la nivelul judeţului Gorj exista un număr de şase depozite neconforme de deşeuri în localităţile Motru, Turceni, Ţicleni, Cărbuneşti, Novaci, Bumbeşti Jiu, la acest moment vorbim de neîncadrare în termen doar de Motru. În celelalte cinci localități, Turceni, Ţicleni, Cărbuneşti, Novaci și Bumbeşti Jiu se pare că aceastea se vor încadra în termenele stabilite, lucrăriile fiind într-un stadiu destul de avansat de închidere.

    Din anumite surse a reieșit un fapt destul de îngrijorător, că la ora actuală există un blocaj la nivelul  Primăriei Motru în sensul că cei de la conducerea municipiului nu fac aproape niciun efort pentru a finaliza aceste lucrări de închidere a acestei gropi de gunoi neecologizată.

Primăria Motru riscă amenzi între 50 mii și 100 mii de lei

    Dacă primăria Motru nu se va încadra în aceste termene privind ecologizarea și închiderea gropii de gunoi a municipiului va primi amenzi destul de usturătoare, între 50 și 100 mii lei.

    Toate aceste întârzieri au fost și sunt motivate din lipsa banilor de la bugetul local Motru.Doar că acum nu cred că mai merge cu asemenea motive în condițiile în care celelalte localități, cu un buget mult mai mic decât al municipiului Motru, au reușit aproape în totalitate să termine aceste lucrări de inchidere și ecologizare a gropilor de gunoi.

Cine va plăti aceste amenzi…vă spun eu : locuitorii municipiului Motru!

NOROC BUN!

 

Iulian Ionescu

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.