ESTE OFICIAL: Defrişările ilegale de pădure sunt considerate ameninţare la securitatea naţională a României

0
379

Începând cu data de 9 ianuarie 2016, defrişările ilegale de pădure și nu numai sunt considerate ameninţare la securitatea naţională a României, o dată ce Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru completarea art. 3 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României.
În cadrul amenințărilor la adresa securității naționale întră și resursele naturale, pădurile, apele și atât fondul pișcicol cât și cel cinegetic

Senatul a adoptat, pe 14 decembrie anul trecut, propunerea legislativă care completează Legea nr. 51/1991 în sensul că este considerată ameninţare la adresa siguranţei naţionale orice acţiune sau inacţiune care lezează resursele economice strategice ale României.
O primă reacție pozitivă la promulgarea acestei legi a avut-o și deputatul ALDE, Grațiela Leocadia GAVRILESCU, fostul Ministru al Mediului care a declarat că
” În calitate de deputat al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, consider că includerea “oricăror acțiuni sau inacțiuni care lezează interesele economice strategice ale României, cele care au ca efect periclitarea, gestionarea ilegală, degradarea ori distrugerea resurselor naturale, fondului forestier, cinegetic și piscicol, apelor și altor asemenea resurse, precum și monopolizarea ori blocarea accesului la acestea, cu consecințe la nivel național sau regional” în cadrul amenințărilor la adresa securității naționale, amendament promovat, anul trecut, de către ministerul pe care l-am condus, ce face obiectul acestei legi, este un mare câștig pentru apărarea integrității pădurilor și apelor României și, prin aceasta, a sănătății mediului.”

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.