El este românul care învârte cele mai mari depozite de uraniu din lume! A ajuns ca refugiat în Australia, a lucrat acolo ca şofer de camion şi a fost arestat pentru trafic de droguri. Astăzi este presedintele unor companii listate pe bursa din Londra

0
281
Foto: www.newstimeafrica.com

Este vorba despre Frank Timiş, unul dintre cei mai bogaţi români şi care a reuşit ,,să prindă” un contract gras cu guvernul nigerian, prin care a obţinut autorizaţii de explorare minieră în cele mai mari depozite de uraniu din lume, din Nigeria, scrie Newstime Africa.

Foto: www.newstimeafrica.com
Foto: www.newstimeafrica.com

Frank Timiş şi-a începutat activitate de businessman ca şofer de camion în Australia. Potrivit unor rapoarte si unor dosare aflate in arhiva curţilor de justiţie australiene, Vasile Frank Timiş a avut de trei ori de-a face cu drogurile pe continentul australian, relatează Jurnalul.ro. Influentul român a fost amendat cu 1.000 de dolari australieni pentru că avea ,,pitit” în buzunar marijuana, la doar 3 ani după ce a ajuns pe continent.

Când ai noştri de pregăteau de revoluţie şi la 7 ani după ce fusese amendat pentru posesie, Frank Timiş -a dat o mostra de 0,7 grame de heroina unui ofiter de politie aflat sub acoperire. A scăpat şi de această faptă după ce a plătit o amendă de 10.000 de dolari australieni pentru că la proces ,,s-a destăinuit” în faţa judecătorului şi a precizat că  nu a intenţionat să-i vândă ofiţerului heroina ci a vrut să-i ia acestuia banii când ar fi venit cu suma necesară pentru alte 227 de grame.

Ultimul episod al drogurilor vine în 1991 când Poliţia Australiană vine ,,la ponta” acasă la Frank Timiş şi în urma percheziţiei descoperă 14 grame de heroină ascunse în gradină.

Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net

După ce firmele sale au investiti puternic în Senegal, Gambia, Sierra Leone şi Coasta de Fildeş, Timiş a convins guvernul nigerian să semneze acordul de explorare minieră. Pan-African Niger Company, companie prezidată de Frank Timiş, a semnat astfel un contract pentru a exploata uraniu şi substanţe înrudite, relatează ziarul financiar.

Românul care astăzi locuieşte la Londra a investit pe Continentul Negru peste 4 milioane de dolari şi a creat  15.000 de locuri de muncă în vestul continentului african.

Foto: franktimis.com
Foto: franktimis.com

,,Frank (Vasile) Timiş s-a născut în România, a început să lucreze în industria minieră, în Australia de Vest, la vârsta de 16 ani. A avut un trecut controversat. În timp ce se afla la conducerea Regal Petroleum, listată la Bursa din Marea Britanie, în 2009, compania a fost amendată cu aproape un milion de dolari de către autorităţile din Regatul Unit pentru declaraţii derutante cu privire la rezervele de petrol. Deţine două avioane Bombardier Challenger 604″, sună descrierea miliardarului făcută de Forbes, în topul publicat în martie 2011.

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.