Direcţia de Sănătate Publică a luat la purecat spitalele

0
199

Prin dispoziţia Ministerului Sănătăţii, direcţiile de sănătate publică au verificat spitalele din fiecare judeţ al ţării. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a efectuat controale în spitalele din judeţ în scopul verificării respectării prevederilor legale privind calitatea condiţiilor de acordarea a serviciilor de asistenţă medicală. Potrivit directorului executiv al DSP Gorj, Marius Boeriu, pe parcursul verificărilor nu au fost depistate nereguli.

 

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică şi Control în Sănătate Publică, a dispus efectuarea un control în perioada 04.03 – 29.03.2013 în 378 de unităţi sanitare cu paturi pentru a verifica respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte calitatea condiţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală. Şi la nivelul judeţului nostru au fost efectuate controale în spitale. „S-au efectuat controale tematice în spitale pentru verificarea condiţiilor de acordare a asistenţei medicale. La noi nu au fost depistate nereguli”, confirmă Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Nereguli depistate în alte judeţe

În pofida faptului că în judeţul Gorj nu au fost depistate nereguli, pe plan naţional, în urma acestui control, au fost constatate o serie de deficienţe în ceea ce priveşte normele igienico-sanitare în respectivele spitale. Ca urmare a acestor constatări, MS a dat 249 de sancţiuni contravenţionale: 39 de amenzi în valoare de 37.600 de lei, 200 de avertismente. Pentru asigurarea protecţiei sănătăţii, inspectorii sanitari vor continua acţiunile de control privind verificarea conformităţii unităţilor sanitare cu paturi şi vor efectua noi controale la spitalele la care au fost depistate deficienţe şi abateri de la prevederile legislative în vigoare.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.