,,Dezmărginiri”- colaborarea dintre un poet şi un grafician, oficiată la Galeriile Municipale de Artă

0
256

La Galeriile Municipalede Artă din Târgu-Jiu, va avea loc în data de 13 iunie a.c., începând cu orele 17:00, vernisajul expoziţiei de grafică semnată Florin Gheorghiu. Tot în cadrul aceleiaşi manifestări va fi lansată şi cartea doctorului Doru V. Fometescu- ,,Dezmărginiri”, cei doi încercând astfel să ,,bulverseze” viaţa culturală gorjeană. Expoziţia va fi deschisă până la data de 26 iunie 2013.

De la Prut până la Jii

Născut în 1976la Bârlad, graficianul Florin Gheorghiu a ajuns pe meleagurile gorjeneşti, nu din simplă întâmplare, ci mânat de soartă, care i-a trasat definitiv destinul în clipa în care a întâlnit-ola Iaşi, pe pictoriţa gorjeancă, Iliana Plăveţi, care i-a şi devenit soţie. Florin Gheorghiu este în clipa de faţa profesor de educaţie plastică al Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu şi un grafician ale cărui lucrări au un ecou puternic în ţară cât şi peste hotare.

Evenimentul de la Galeriile Municipale de Artă- produsul finit al unei strânse legături grafician-scriitor

,,Pentru mine această expoziţie demonstrează buna colaborare pe care poate să o aibă un grafician cu un scriitor. Până la urmă, relaţia grafician-scriitor se finalizează prin publicarea unei cărţi. Împărtăşirea acestor sentimente care sunt caligrafiate de către un artist şi sunt scrise de un poet se finalizează fericit, prin intermediul unei cărţi, şi concretizată prin intermediul vernisajului care va avea loc joi”, a spus Florin Gheorghiu.

Poezia lui Doru V. Fometescu, o rampă de lansare a gândurilor

Florin Gheorghiu a ţinut să menţioneze că poezia doctorului Doru V. Fometescu l-a determinat să producă o serie de ,,dezmărginiri caligrafice” care au reprezentat o rampă de lansare a gândurilor: ,,Pentru mine poezia lui Doru Fometescu, a reprezentat o rampă de a-mi lansa gândurile. Bineînţeles că m-am simţit foarte bine când am lecturat poezia, ceea ce m-a determinat să şi produc aceste >>dezmărginiri caligrafice<<.

,,Aş dori ca toţi vizitatorii să plece de la acest eveniment cu o carte, o carte care are o poezie ce ne trimite în alte dimensiuni, într-o zonă mai sensibilă, într-o zonă celestă…”, a mai precizat graficianul Florian Gheorghiu.

Evenimentul cultural este organizat de către Centrul Municipal de Cultură ,,Constantin Brâncuşi”, Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, Universitatea ,,Constantin Brâncuşi” alături de Uniunea Artiştilor Plastici din România prin intermediul Asociaţiei Gorj a Artiştilor Profesionişti în Domeniul Artelor Vizuale din România.

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.