DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: Guvernul Cioloș a aprobat o hotărâre care salvează Cariera Jilț Nord și securizează cele 775 de locuri de muncă!

0
413

Măsuri de susținere a activității carierei miniere Jilț Nord

    Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, amplasamentul lucrării de utilitate publică “Deschiderea și punerea în exploatare a carierei Jilț Nord la o capacitate de 4,5 milioane tone lignit/an“, în suprafață de 358,0781 hectare. Amplasamentul este conform ultimei variante a studiului de fezabilitate.

big_dsc_1032
    Măsurile luate astăzi de Guvern vor face posibilă continuarea activității carierei miniere Jilț Nord în vederea exploatării și valorificării raționale a zăcământului de lignit, securizarea unui număr de 775 de locuri de muncă și va contribui la dezvoltarea socio-economică a localităților din zona exploatării miniere cariera Jilț Nord.
De asemenea, a fost aprobată declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al acestei lucrări de utilitate publică, precum și sumele necesare despăgubirii proprietarilor. Potrivit raportului de evaluare întocmit de către un expert autorizat, suma necesară despăgubirilor pentru exproprierea imobilelor cu o suprafață totală de 358,078 hectare este de 15,488 milioane de lei.
Fondurile necesare plății despăgubirilor sunt asigurate din bugetul alocat cu această destinație Ministerului Energiei pe anul 2015. Banii se virează de la bugetul Ministerului Energiei în cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Societății Complexul Energetic Oltenia S.A., la dispoziția proprietarilor de imobile, în vederea plății despăgubirilor acordate ca urmare a exproprierii. În vederea declanșării procedurii de expropriere sunt îndeplinite toate condițiile legale.
Informații suplimentare:
Cariera Jilț Nord aparține Sucursalei Divizia Minieră Târgu Jiu din cadrul Societății Complexul Energetic Oltenia S.A. Cariera minieră este situată în județul Gorj, pe teritoriul comunelor Mătăsari, iar suprafața perimetrului minier al carierei Jilț este de 9,072 kilometri pătrați, suprafața ocupată fiind de 5,49 kilometri pătrați.
Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. are capital majoritar de stat, statul român deține peste 77% din acțiuni, și se află sub autoritatea Ministerului Energiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.