Daniel Constantin, preşedinte PC: 3,43 milioane de euro au ajuns în judeţul Gorj pentru turismului rural

0
278

Preşedintele Partidului Conservator şi Ministru al Agriculturii, Daniel Constantin a declarat că în judeţul Gorj au intrat în ultimii ani 3,43 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural din cele 188 milioane de euro disponibile la nivel naţional pentru acest sector în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), conform Agerpres.

constantin_daniel

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică şi Daniel Constantin au fost prezenţi vineri, la Târgu-Jiu, la evenimentul ,,Zilele Turismului Gorjean”. Ministrul Agriculturii a declarat că este mândru de iniţiativa autorităţilor gorjene de a organiza acest eveniment şi a promis că va analiza oportunităţile prin care obiectivele şi activităţile turistice din judeţul Gorj pot fi puse mai bine în valoare.

,,Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) a oferit foarte multe oportunităţi de a pune în valoare turismul rural şi agroturismul. Cred că mai este foarte mult loc de a îmbunătăţi activitatea care a existat în Gorj, din acest punct de vedere analizând ca şi viitor PNDR, care are o valoare mai mică decât acesta, de 7,1 miliarde de euro, încercăm să avem o componentă de dezvoltare a activităţilor turistice din mediul rural. Pe măsura 313, încurajarea activităţilor turistice, dacă la nivel naţional am avut 188 de milioane de euro, în judeţul Gorj au intrat pe proiecte doar 3,43 de milioane de euro, cred că mai este foarte mult loc. Cred că un eveniment ca acesta ne oferă oportunitatea de a prezenta oferte pentru dezvoltarea turismului”, a spus Daniel Constantin.

Mihnea Costoiu, ,,de pământ” din Gorj a precizat că este un mare susţinător al turismului local, adăugând că acesta trebuie promovat tot mai mult şi în mediul on-line: ,,Gorjul beneficiază de câteva avantaje, în afara celor naturale, în afara celor create de Brâncuşi. Este foarte important ca turismul gorjean să se vadă şi on-line, pot spune că am discutat în aceste săptămâni, după ce reprezentanţii Google l-au vizitat pe premier, despre posibilitatea ca Gorjul să poate fi prezentat pe această platformă. Trebuie să fim în pas cu lumea”.

ALEXANDRU PREDA

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.