CORINA CREŢU: UE TREBUIE SĂ ADOPTE POLITICI CARE SA PROTEJEZE ROMÂNII CARE MUNCESC CINSTIT ÎN STRĂINĂTATE!

0
209

Corina-Cretu

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, vicepreședintele Grupului Socialist din Parlamentul European, a adresat, miercuri, o interpelare Comisiei Europene, prin intermediul căreia cere adoptarea unor măsuri pentru protejarea cetățenilor care muncesc cinstit pe teritoriul Uniunii Europene.

,,În ciuda reglementărilor legale, care interzic discriminarea de orice fel, românii se confruntă, din păcate, cu atitudini ostile, mai ales la locul de muncă. În acest sens, au fost semnalate recent, în presă, cazuri în care pacienții din diferite țări refuză să fie tratați de medici români, invocând motive care nu au nicio legătură cu pregătirea lor profesională, ci bazate doar pe considerente care țin de naționalitate”, atenționează europarlamentarul român.

În opinia Corinei Crețu, aceste atitudini au fost influențate de partidele populiste și xenofobe din anumite state europene, care ,,odată cu liberalizarea pieței muncii pentru români și bulgari […] au transmis mesaje și au diseminat materiale care, mai mult sau mai puțin direct, îndeamnă la discriminarea cetățenilor est-europeni”.

Totodată, în ciuda faptului că ,,fenomenul migrației a căpătat, cu timpul, o amploare considerabilă pe întregul continent european, cu precădere înspre și în interiorul Uniunii Europene”, deputatul european consideră că dezbaterile despre efectele acestui proces au fost, de cele mai multe ori, lipsite de substanță.

Documentul transmis Comisiei de către Corina Crețu subliniază faptul că este necesară implementarea unor politici capabile ‘să protejeze cetățenii care muncesc cinstit în străinătate’ și care, pe termen lung, ,,să înlăture astfel de atitudini profund incorecte și în totală discordanță cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene”.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.