Continuă verificările în domeniul panificaţiei. Poliţiştii au aplicat 187 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 100.000 de lei

0
286

Continuând acţiunile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie, în perioada 7-13 septembrie 2013, la nivelul judeţului Gorj, poliţiştii au fost efectuat peste 350 de controale la societăţi comerciale, persoane fizice, fiind verificate şi peste 200 de mijloace de transport.

fabrica de paine

Au fost constatate 2 infracţiuni, la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, fiind aplicate 187 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 93 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în valoare totală de peste 100.000 lei.
Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii gorjeni depăşeşte suma de 18.000 lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au efectuat o verificare la o societate comercială din comuna Aninoasa, ocazie cu care s-a stabilit că în perioada 01.01.2013 – 10.09.2013, administratorul nu a înregistrat în evidenţele financiar contabile ale societăţii veniturile realizate, în sumă de 23.000, provenite din comercializarea pâinii şi a produselor proaspete de patiserie prin punctul de lucru ( brutărie ) din localitate, prejudiciind bugetul general consolidat al statului.

De asemenea s-a constatat faptul că în perioada de referinţă, cu intenţie, a reţinut şi nu a achitat taxele şi impozitele cu reţinere la sursă, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de 9.500 lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, au efectuat o verificare la o societate comercială din Tg.Jiu, constatându-se că administratorul, în perioada 01.01.2013 – 10.09.2013, a reţinut şi nu a achitat taxele şi impozitele cu reţinere la sursă, pentru forţa de muncă folosită la fabricarea produselor de panificaţie prin brutăria societăţii, prejudiciind astfel bugetul general consolidat al statului cu suma de 8.450 lei.

Cercetaţi pentru evaziune fiscală

Ieri dimineaţă, 15 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu cei ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier şi Poliţiei oraşului Novaci au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit în domeniul transportului, depozitării, fabricării şi comercializării produselor de morărit şi panificaţie, pe raza oraşului Novaci şi comunelor arondate Polovragi, Alimpeşti, Baia de Fier, Crasna, Săcelu şi Bengeşti Ciocadia, fiind constatate următoarele:

Au fost verificate 18 societăţi comerciale, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, din care 9 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite republicată, în cuantum de 13.000 lei. Ca măsură complementară poliţiştii au dispus confiscarea a peste 1.600 kg de făină, 160 kg tărâţe, 10 kg drojdie precum şi alte produse de panificaţie. Valoarea bunurilor indisponibilizate în vederea confiscării depăşeşte suma de 2.300 lei.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.