Consiliul Local a spus „pas” Parcului Industrial Aiud

0
310

Consiliul Local a spus „pas” Parcului Industrial Aiud

sursa: http://www.industrial-park.ro/
Parcul Industrial Mures. Platforma VIDRASAU-UNGHENI

Mult doritul Parc Industrial din Municipiul Aiud mai are de așteptat până la înființare. În recenta ședință ordinară a Consiliului Local al Municipiului Aiud, Proiectul de Hotărâre inițiat de consilierii PDL s-a lovit de refuzul administrației locale și a celorlalți consilieri locali.
Ședința condusă de lidera de grul PDL fosta secretar de stat Oana Badea a avut pe ordinea de zi un număr de 14 proiecte din ncare unul a fost retras de către inițiator, proiectul de hotarâre privitor la Parcul Industrial din Aiud fiind considerat „capul de afiș” și a ocupat cu dezbateri aprinse, acuze și contre politice mmai bine de o oră din timpul aleșilor locali.
Proiectul a fost respins ca urmare a abținerii la vot facute de toate formațiunile politice, mai puțin a PDL, motivul invocat fiind nu neîntrunirea condițiilor așa cu se pretindea în raportul de specialitate semnat de secretarul Primăriei Municipiului Aiud și nu de Delia Florea directorul compartimentului tehnic din cadrul primăriei aiudene, ci din cauza lipsei unui accept parteneriat, în scris, dat de către Consilul Județean Alba și a criticat pe cei care au întocmit documentul afirmând: „Cred că serviciile publice de specialitate ar trebui să întocmeacă niște rapoarte obiective care nu țin cont de niciun interes deoarece de aceea sunt puși acolo. Dacă în 2007 era atât de imporatant un Parc Industrial și locurile de muncă, în 2013 este și mai important. În 2007 pe o pagină serviciul de specialitate explica cât este de imporatantă și de măreață ideea înființării unui Parc Industrial. În 2013 ideea nu mai este măreață, ba chiar nu este oportună”
Considerând raportul cu pricina ca fiind „incorect, indecent și liprit de echidistanță”, lidera democrat-liberală i-a cerut primarului să intervină și să aibă „o discuție cu funcționarii publici pentru ca rapoartele pe care le întocmesc să fie obiective și lipsite de argumentații pro și contra”. Mai mult de atăt lidera consilierilor PDL a acuzat funcționarii că au întocmit raportul la comandă. „Sunt de acord că există primar, dar noi consilerii nu o să putem sta tot timpul să vedem dacă există lumină roșie sau verde dinspre el. Așa cum arată acest raport întțeleg că există lumină roșie dinspre primar. S-a întâmplat că proiectul a fost depus de noi și că vrem locuri de muncă așa cum fiecare consilier a promis, în campania electorală, aiudenilor” a mai declarat Oana Badea.
Deși înițial a marșat și chiar a susținut cu vehemență argumentele raportului de specialitate, în urma unor discuții aprinse și a argumentelor aduse de reprezentanții democrat-liberali, primarul Mihai Horațiu Josan a „cedat” afirmănd că ideea este bună, dar că aplicare sa se poate face doar într-o strategie de dezvoltare concretă stabilită pentru perioada 2014-2020, dând de înțeles că locația propusă de inițiatorii proiectului ar fi bună.
„Să nu creadă nimeni că ideea unui parc industrial pentru crearea unor locuri de muncă nu mă interesează. Mulșumesc colegilor de la PDL că vin cu asemenea idei. Până la urmă suntem aici în interesul aiudenilor. O să port o discuție personală cu președintele Ion Dumitrel, cu toți consilierii județeni pentru a putea cuprinde strategia de dezvoltare a Asocieției de Dezvoltare Intercomunitare „Alba de Jos” (aflată în curs de finalizare a actelor constituitive n.r.) în strategia de dezvoltare a județului Alba și a regiunii în perioada 2014-2020. În acest moment fără o strategie dedezvoltare, fără o finanțare din partea noastră și a Consiliului Județean Alba nu se poate. În calitate de președinte a asocieției de dezvoltare doresc ca această locație să fie o oportunitate pentru dezvoltarea unei afaceri. Știm cu toții că din 2014 începe o altă etapă strategică până în 2020. Dacă între timp vine cineva să dezvolte o afacere pe 10 hectare, pe 5 hectare sau pe 2 , găsim o soluție” adeclarat primarul Mihai Horațiu Josan.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.