COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA ÎNCEARCĂ SĂ ÎŞI RECUPEREZE ,,GAURA” DE 80 DE MILIOANE DE EURO. ÎL DĂ ÎN JUDECATĂ PE DANIEL BURLAN, PRECUM ŞI MAI MULTE CLUBURI DE FOTBAL

0
246

După neregulile constatate de Corpul de Control al Primului-Ministru la CE Oltenia, privind mai multe contracte  suspecte de peste 80 de milioane de euro, mai marii instituţiei se zbat să recupereze din bani prin intermediul unor cluburi de fotbal. Se pare că aceste cluburi ar fi primit în jur de 19,8 milioane de lei, în mod ilegal de la unităţi din minerit şi energie.

Clubul de fotbal Pandurii Târgu-Jiu, condus de Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine-Energie (FNME) Marin Condescu, este dat în judecată de către CEO  pentru a recupera aproximativ 19 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o în mod nelegal de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare.

Conform mediafax.ro, Daniel Piţăroiu, directorul  Diviziei Financiare de la CE Oltenia a declarat următoarele: ,,Iniţial a fost vorba de 8,8 milioane de lei, dar Curtea de Conturi ne obligă pe noi să facem verificări pentru o perioadă mai mare din urmă. Acum aceste verificări s-au încheiat şi din ele reiese că avem de recuperat peste 19 milioane de lei, cea mai mare parte de la echipa Pandurii“.

  Clubul de fotbal Minerul Motru chemat în instanţă

CE Oltenia mai are de recuperat bani şi de la clubul de fotbal motrean, dar şi de la o altă echipă mehedinţeană- aproximativ 1 milion de lei. Daniel Piţăroiu a precizat că după ce va fi finalizată toată documentația și aceste două echipe vor fi chemate în instanță.

Fostul director SNLO, Daniel Burlan, dat în judecată de Complexul Energetic Oltenia

După constatările făcute de Curtea de Conturi, CEO a decis să îl cheme în instanaţă pe Daniel Burlan-  fostul director general al SNLO, precum şi pe fostul director economic al societăţii, Daniel Olaru. CEO vrea să recupereze de la foştii directori 3 milioane de lei, după ce Curtea de Conturi a constatat că banii respectivi au fost cheltuiţi doar în parte, însă cei doi foşti directori nu au respectat anumite proceduri.

În urma anchetei realizate de Corpul de Control al Primului-Ministru la CEO s-a descoperit că pe parcursul atribuirii contractelor, au fost încălcate o serie de norme legislative aflate în vigoare. În luna mai a anului 2011, 2 companii private, SC Alpha Construct Sistem SA și SC Trustul pentru servicii cu utilaje diverse SA, au fost declarate câștigătoare ale unui contract de ,,închiriere de utilaje şi echipamente de construcţii şi de lucrări publice cu operator” în valoare de 7,6 milioane lei fără TVA în mod ilegal. Astfel, după cum se arată şi în raportul întocmit de Corpul de Control, oferta câștigătoare a fost depusă după termenul prevăzut de lege, iar CE Rovinari (în prezent parte din Complexul Energetic Oltenia) nu a respectat prevederile legale care obligau instituția să demareze o nouă procedură de achiziție. Colac peste pupăză, aceluiași contract i-au fost alăturate ulterior două acte adiționale prin care suma inițială a fost majorată cu aproape 52% -4 milioane lei în plus.

—>>Sinteză raport Corp de Control Guvern<<—

Alexandru Preda

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.