Colegiul Tehnic Motru în parteneriat cu Penitenciarul din Târgu-Jiu

0
254

Colegiul Tehnic Motru în parteneriat cu Penitenciarul din Târgu-Jiu

După ultimele acţiuni întreprinse de conducerea şi elevii colegiului motrean, în data de 25 februarie a.c. a fost semnat un parteneriat între C.T.M şi Penitenciarul Târgu-Jiu, parteneriat ce se va derula în cursul anului şcolar 2013-2014. Scopul principal al acestui proiect iniţiat de conducerea unităţii de învţământ de la Motru este unul educativ şi de prevenire. Obiectivele vizate sunt acelea de conştientizare a anunmitor riscuri de către elevi, problemele consumului de stupefiante şi înlăturarea prejudecăţilor cu privire la persoanele private de libertate.

Se vor organiza în incinta penitenciarului diverese activităţi educative, de la dezbateri, expuneri, activităţi de prevenirea a infracţionalităţii juvenile până la concursuri ce vor urmări diversele aptitudini ale elevilor şi deţinuţilor.

Cei doi responsabili ai proiectului sunt Niculina Chiţulescu (directorul colegiului din Motru) şi Sendile Nistor (inspector de penitenciare). Directoarea C.T.M a declarat că doreşte ca tinerii ,,să înţeleagă că viaţa noastră, a tuturor este reglementată de legi, că nimeni nu este mai presus de lege şi orice încălcare a ei este sancţionată în funcţie de gravitatea sa. Ne propunem prin această colaborare să sporim responsabilitatea socială şi să schimbăm comportamentul tinerilor care dau dovada de violenţă sau atitudini ce le pot periclita viitorul!”

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.