COD GALBEN PENTRU OLTENIA ŞI COD PORTOCALIU PENTRU JUDEŢELE DIN SUD-ESTE, DE MIERCURI ŞI PÂNĂ JOI

0
207

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va emite marţi, 28 ianuarie a.c. o nouă avertizare meteorologică care va fi valabilă din diminaţa zilei de miercuri şi până joi la prânz, care vizează Cod Galben de ninsori și viscol în Oltenia și Cod Portocaliu de ninsori și viscol în mai multe județe din sud-estul ţării.

,,ANM va emite o avertizare meteorologică începând de miercuri dimineață până joi la prânz care are două componente. În această seară putem să facem următoarele precizări. Cu probabilitate foarte mare zona Olteniei va fi Cod galben. Din păcate, de asemenea, cu probabilitate foarte mare județele din sud-est care au fost în cod portocaliu vor intra din nou în Cod portocaliu. În cursul zilei de miercuri mai multe județe din sud-est vor fi în Cod portocaliu și seara vor rămâne în Cod portocaliu până joi, toate județele care au fost, de exemplu, până la ora 17,00. Echipa de meteorologi din aceste zone lucrează până mâine dimineață să pună pe hartă județele care vor intra sub Cod galben și portocaliu”, a spus pentru Agerpres directorul ANM, Ion Sandu.

,,Vom face precizările în cursul avertizării de mâine. Vântul este foarte puternic. Chiar dacă zăpada încetează joi dimineață cum am spus de la început și așa se conturează, stratul de zăpadă depus este afânat, nu este timp să se facă crustă și vântul foarte puternic poate să antreneze și stratul de zăpadă depus înainte. Prin urmare fac această precizare, pentru că este un lucru foarte serios, miercuri și miercuri noaptea din această cauză va fi viscol foarte puternic”, a mai explicat Ion Sandu.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.