Cinematograful 3D ,,Sergiu Nicolăescu” , inaugurat la Tg-Jiu

0
257

La Târgu-Jiu,

Cinematograful 3 D „Sergiu Nicolaescu”, inaugurat oficial

 

 

 

 

Astăzi, 6 decembrie, în zi de mare sărbătoare creştină, se taie panglica inaugurală a fostului Cinematograf Victoria din municipiul Târgu-Jiu, actualul cinematograf 3 D „Sergiu Nicolaescu”. La inaugurare va fi prezentat în avanpremieră filmul “Viaţa lui Pi” (3D), în regia lui Ang Lee. Celebrul actor şi regizor Sergiu Nicolaescu va fi prezent la inaugurare ca mai apoi să primească titlul de cetăţean de onoare al municipiului de la autorităţile locale.

 

Inaugurarea oficială a Cinematografului 3 D „Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu are loc în această seară, la ora 19:00, când iubitorii de film vor avea ocazia de a urmări în avanpremiera extraordinara pelicula Viaţa lui Pi – 3D / Life of Pi – 3D, o producţie 20th Century Fox, creaţie a regizorului premiat cu Oscar®, Ang Lee. Târgujienii sunt aşteptaţi la film şi vineri, când va rula un maraton de filme ce poartă semnătura lui Sergiu Nicolaescu, la care intrarea este liberă. Însuşi regizorul a ales filmele care vor rula în modernul cinematograf din Târgu-Jiu: Mihai Viteazul (1971), Un comisar acuză (1975), Osânda (1976) şi Revanşa (1980). Iar sâmbătă, 8 decembrie spectatorii vor putea viziona alte 3 filme de excepţie The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 / Saga Amurg: Zori de zi – Partea a 2-a, ultima parte a celebrei serii pentru tineret, care deja a doborât recorduri de încasări în SUA şi România, Rise of the Guardians 3D / Cinci eroi de legenda 3D, o animaţie produsă de DreamWorks, creatorii succeselor Shrek şi Kung Fu Panda şi The Man With The Iron Fist / Omul cu pumni de fier,o aventură inspirată de filmele clasice de kung fu produsă de Quentin Tarantino).

Trebuie menţionat faptul că redeschiderea, modernizarea, digitalizarea şi „brand-uirea“ Cinematografului Victoria în Cinema „Sergiu Nicolaescu” este o iniţiativă a R.A.D.E.F. RomaniaFilm, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu Jiu. „În ultimele luni, cinematograful a fost închis și s-a trecut la renovarea completă a lui. S-au schimbat scaunele vechi şi rupte cu fotolii ultramoderne, s-a înlocuit ecranul cu unul Silver Screen şi s-au înlocuit «prăfuitele» aparate de proiecţie – peliculă cu unele digitale de ultimă oră ce pot reda filme în variantă 2D şi 3D, la standarde de imagine ultramoderne. Capacitatea de peste 380 de locuri a sălii a fost redusă la 300 de locuri pentru a se putea instala fotolii în care confortul spectatorilor să fie pe primul loc. Încălzirea în sală a fost rezolvată și ea, iar Cinema „Sergiu Nicolaescu” beneficiază, acum,  de un sistem de încălzire revoluţionar: plasmă termică cu infraroşu“, se precizează într-un comunicat al RomaniaFilm.

 

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.