CEO fuzionează cu fosta regie de termoficare din Craiova, astăzi SC Termo SRL

0
357
Foto: craiovaforum.ro
Foto: craiovaforum.ro

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat joi într-o ședință extraordinară a Consiliului Local că fuziunea dintre SC Termo SRL, societatea care distribuie energia termică în municipiu, și Complexul Energetic Oltenia se va finaliza în perioada următoarea, iar în acest sens va pune la dispoziția aleșilor locali un nou grafic al acestui procedeu, anunta Agerpres.

,,Nu va fi niciun fel de problemă în privința căldurii din această iarnă. Suntem singurul oraș din țară care a scăzut gigacaloria cu 10% și nu plătim în plus de la bugetul local, ci în urma unor discuții pe care le-am avut cu Complexul Energetic și SC Termo SRL le-a cerut să reducă prețul atât cât pot pentru a se simți și în buzunarul cetățeanului. În ceea ce privește fuziunea cu Complexul Energetic Oltenia, avem în față noul grafic de fuziune pe care putem să îl punem la dispoziție consilierilor. Această fuziune se va face fără niciun fel de dubii”, a spus Olguța Vasilescu.

,,Așteptăm vești în sensul că a fost o contestație de la Fondul Proprietatea (FP). Există un contract care este semnat între parteneri că nu se poate lua nicio decizie fără 90% dintre proprietari, ori FP deține 20% și a blocat în permanență această preluare. Din punctul lor de vedere (Complexului Energetic — n.r.) este o preluare bună, pentru că din momentul în care Regia de Termoficare (transformată în SC Termo SRL — n.r.) se înglobează în Complexul Energetic Oltenia atunci acele penalități care erau și acele datorii pe care le avea Termoficarea vor fi practic înghițite și vor putea și ei să fie mult mai bine în bilanțul contabil și nu vor mai avea presiuni din partea Fondului Monetar Internațional ca să externalizeze 20%, să le scoată pe bursă”, a spus atunci Olguța Vasilescu, într-o conferință de presă.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunțat în noiembrie 2012 că, începând cu luna aprilie 2013, CEO va prelua SC Termo SRL, fosta regie de termoficare din Craiova, transformată de Consiliul Local, în septembrie 2012, în SRL, care are ca obiect de activitate distribuția energiei termice în sistem centralizat și care are o datorie de circa 210 milioane de lei către producătorul de energie — CE Oltenia. Atât conducerea CEO, cât și primarul Craiovei au afirmat că “înglobarea” fostei regii de termoficare a Craiovei în Complexul Energetic Oltenia era singura modalitatea ca administrația craioveană să scape de datoria istorică de 120 de milioane de lei și de penalitățile de circa 90 de milioane de lei.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.