Centrul din ,,centrală”, inaugurat

0
229

Centrul de Servicii Sociale Integrate din zona A.I. Cuza din Târgu-Jiu a fost inaugurat ieri în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu. Clădirea centrului, un fost punct termic de bloc, va găzdui un număr de 40 de copii, cât şi părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. Tinerii vor beneficia de servicii de suport şi asistenţă, prin activităţi de îngrijire, educaţie, recreare-socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională.


Proiectul, finanţat prin Programul Operaţional Regional, vizează îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile sociale, prin asigurarea unui acces egal al cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu la astfel de servicii. Valoarea totală a acestui proiect a fost de 2.550.444,60 de lei, contribuţia primăriei fiind de doar 150.897,88 de lei.

Utilat ,,ca la carte”

Centrul de îngrijire „Iasomia” este dotat la standarde europene, având bucătărie, sală de mese şi zone de recreare. Acesta oferă servicii familiilor dezavantajate din punct de vedere social şi economic şi are misiunea de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor. ,,Se vor desfăşura activităţi educative, activităţi de consiliere, activităţi de recreere şi socializare, activităţi de petrecere a timpului liber. Se vor organiza excursii, activităţi cultural-artistice. Toate acestea vor fi organizate în cadrul centrului. (…) Pe timpul zilei beneficiază, de asemenea, de îngrijire, de o masă, de activitate educativă şi de suport în efectuarea temelor”, a spus Rodica Bâzu, directorul Asociaţiei Copiii Noştri de Pretutindeni.

Centrul va oferi activităţi de îngrijire, educaţionale, recreative şi de socializare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani.

 

 „Protecţie socială de nivel european”

,,Prin inaugurarea acestui centru, încheiem practic un program prin care la Târgu-Jiu asigurăm o protecţie socială de nivel european. Ştim cu toţii că am inaugurat centrul social pentru persoanele cu handicap, centrul social pentru bătrâni şi astăzi am asistat la inaugurarea centrului social pentru îngrijirea copiilor, cu vârste între 7 şi 14 ani”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu, şi cel care a tăiat panglica inaugurală a centrului pentru copii.


Costurile de operare şi funcţionare ale centrului vor fi suportate de la bugetul local al Primăriei Târgu-Jiu, iar serviciile sociale şi programele educaţionale vor fi asigurate de Asociaţia ,,Copiii Noştri de Pretutindeni”.

ALEXANDRU PREDA

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.