Centrul de informare turistică de 200.000 de euro, de la Peştişani are utilitate

0
254

Centrul de informare turistică din Peştişani, comuna de care aparţine Hobiţa lui Constantin Brâncuşi are de ieri utilitate. Centrul, ,,ridicat” pe fonduri europene era până mai ieri cu uşile ferecate, însă o dată cu inaugurarea expoziției de artă contemporană GORJFEST lucrurile vor să se schimbe.

998995_475040262579593_1173166534_n

Directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Ion Cepoi este profund impresionat de realizarea acestui proiect, asta poate şi pentru că prin expunerea acelor lucrări de artă cei 200.000 de euro nu au fost aruncaţi pe apa sâmbetei.

Pariul făcut de autorităţile locale cu realizatorii emisiunii ,,România, Te Iubesc!” conform căruia centrul va fi deschis până în august-septembrie a fost am putea spune (cu juma’ de gură) câştigat.

Prin cele 50 de lucrări expuse se aşteaptă astfel revitalizarea turismului în zonă, turiştii urmând să dea astfel buzna la Centrul de informare turistică conform afirmaţiilor autorităţilor locale şi judeţene.

Vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj, Mădălina Ciolocoi a ţinut să  precizeze că au existat o serie de dificultăți în realizarea acestui proiect: ,,am încercat să facem un prim pas, în condiţii de criză în care angajarea personalului pentru acest centru a fost interzisă de lege prin anumite obstrucţii, ne-am gândit totuşi că în localitatea natală a lui Constantin Brâncuşi să realizăm ceva!”.

A.P.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.