Bisericile din Motru ,,socializează” cu enoriaşii

0
225

Preoţii a două lăcaşuri de cult din municipiul Motru sunt mai aproape de oameni, prin intermediul site-ului de socializare Facebook. Biserica Romano-Catolică ,,Sfântul Ioan Botezătorul” şi Catedrala ,,Sfânta Treime” au decis să-şi facă ,,publicitate” şi, poate, să atragă şi mai mulţi enoriaşi prin intermediul acestui site de socializare.

Se pare că persoanele ce administrează conturile celor două biserici nu stau degeaba şi postează de zor fotografii din timpul slujbelor religioase, dar şi a altor activităţi desfăşurate de către cele două biserici, alături de programele slujbelor, predici şi rugăciuni, în încercarea de a-i aduce probabil pe ce cei ce nu au timp, într-un mod aparte, mai aproape de Dumnezeu.

Biserica Romano-Catolică, de pe Aleea Teilor din municipiul Motru, a fost înfiinţată de Arhiepiscopul Mitropolit al Arhidiecezei de Bucureşti, dr. Ioan Robu, la 1 aprilie 1992, pentru a satisface nevoile spirituale ale familiilor catolice din oraş care erau nevoite să se deplaseze până în cele mai apropiate două localităţi, Drobeta Turnu Severin şi Târgu-Jiu, pentru a participa la slujbe şi sărbători.

Catedrala ,,Sfânta Treime” din Motru, după mulţi ani de la punerea primei pietre de temelie în 1996, a ajuns să fie sfinţită, în 2011, în prezenţa unor înalţi prelaţi de la Mitropolia Olteniei şi găzduieşte aproape la fiecare slujbă un număr destul de mare de enoriaşi.

Pe site-urile de socializare sau nu, se pare că din ce în ce mai multe biserici, dar şi preoţi adoptă o atitudine mai ,,avangardistă”, încercând să se desprindă câtuşi de puţin de canoanele ancestrale pentru a fi mai aproape de oameni.

ALEXANDRU PREDA

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.