Bătălia parcurilor industriale continuă

0
400

Bătălia parcurilor industriale continuă

De la niciun parc la mai multe este doar un pas făcut cu ambiție de către administrația locală și oamenii de afaceri din zona municipiului Aiud.
Deși inițiativa consilierilor PDL de a inființa un parc industrial la Aiud a fost respinsă de mașina de vot a USL se pare că ideea este surâzătoare pentru conducerea administrativă a municipiului, lucru ce contravine celor afirmate de către serviciul tehnic al administrației locale și a primarului Mihai Horațiu Josan, cum că inființarea unui asemenea obiectiv „nu este oportună”.
După principiul că ideea înfiinţării unui parc industrial în Aiud este benefică dacă aceasta vine din partea conducerii administrației locale, viceprimarul Liviu Octavian Rusu ne-a declarat că are de gând să propună două locații noi pentru realizarea a două parcuri industriale pe teritoriul administrat de municipalitate.
„Consider că în zona municipiului Aiud se pot construi două parcuri industriale prin asociere între Primăria Municipiului Aiud şi încă patru parteneri, a declarat viceprimarul Aiudului, Liviu Octavian Rusu.
Acest lucru se doreşte de către investitorii de pe raza localităţii Ciumbrud din zona fostului CAP, investitori cu care s-au purtat discuţii, în acest sens urmând să se pună la punct detaliile pentru constituirea acestei asociaţii care să fie reglementată printr-o hotărâre a Consiliului Local Aiud.” Ne-a declarat viceprimarul Liviu Octavian Rusu.
Acesta ne-a mai spus că în principiu scopul este de a se crea noi locuri de muncă în această zonă prin acordarea de facilităţi acestor societăţi şi de a sprijinii realizarea infrastructurii zonei.
Totodată Liviu Rusu a mai afirmat: „O a doua locaţie este platforma industrială a fostei întreprinderi metalurgice. Şi aici se pot asocia minim 5 parteneri: Primăria Municipiului Aiud plus patru firme de pe platformă în vederea înfiinţării unui parc industrial. Zona este dotată cu toate utilităţile, acces la drum naţional, sistem feroviar, etc”.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.