Au început pregătirile pentru campania ,,Let’s do it, Romania”

0
199

Au demarat pregătirile pentru campania ,,Let’s do it, Romania”, anul acesta fiind cea de-a patra ediţie care se va organiza pe raza judeţului Gorj.

Pentru a rămâne în top, gorjenii au început deja pregătirile pentru ediţia 2013, iar toate autorităţile locale implicate în proiect în ediţiile anterioare urmează să fie contactate în vederea organizării Zilei Naţionale de Curăţenie a României. De amintit că anul trecut judeţul nostru a fost judeţul cu cu cei mai mulţi voluntari implicaţi din ţară – 13.000 de persoane, majoritatea tineri.

Pentru ca voluntarii de anul acesta să poate aplica mult mai uşor, în perioada următoare se va lansa şi o platformă onlina la nivelul judeţului Gorj, dedicată acestui proiect.Proiectul ,,Let’s do it, Romania” se bazează pe două componente, curăţarea ţării de deşeuri şi  educarea şi responsabilizarea populaţiei în ceea ce priveşte grija faţă de mediul înconjurător.

În primele 3 ediţii desfăşurate la nivel naţional, proiectul s-a bucurat de un succes răsunător, participând 650.000 de voluntari, care au reușit să strângă peste 1,6 milioane de saci de deșeuri. Ziua de Curăţenie Naţională din România este deja o tradiţie, reunind români de pretutindeni pentru o cauză nobilă: aceea de a trage un semnal de alarmă şi de a conştientiza un număr numeros de persoane că mediul înconjurător nu este un coş de gunoi.

Proiectul reuneşte ONG-uri, companii, autorităţi, reprezentanți media, voluntari, ediţia din acest an urmănd să se desfăşoare în data de 28 septembrie.

În judeţul Gorj, promotorii suntInstitutul Român pentru Dezvoltarea TinerilorşiFundaţia Judeţeană pentru Tineret Gorj, partenerul principal  al ,,Let’s do it, Romania” fiind Consiliul Judeţean Gorj, prin intermediul Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj alături de  echipa de implementare alcătuită din tineri voluntari din mediul ONGT gorjean.

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.