Au început înscrierile pentru examenul de medic specialist

0
264

De luni, 4 martie, au început înscrierile pentru participarea la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea gradului de medic specialist. Candidaţii îşi pot depune dosarele până pe data de 20 martie. Susţinerea probelor va avea loc pe 17 aprilie 2013.

Înscrierile pentru participarea la examenul organizat de Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea gradului de medic specialist se desfăşoară în perioada 4-20 martie. Dosarele se depun la direcţiile de sănătate publică judeţene. „Înscrierile pentru participarea la examenul de obţinere a gradului de specialist au început din data de 4 martie. Ultima zi de depunere a dosarelor este 20 martie, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
Examenul se va desfăşura în centre universitare medicale care asigură pregătirea pentru toate modulele teoretice şi baremul de manopere, proceduri, tehnici diagnostice şi terapeutice din curriculumul de pregătire, cu excepţia specialităţii Medicină de Urgenţă, pentru care examenul se va desfăşura numai în centrele universitare Bucureşti şi Târgu-Mureş. Pentru susţinerea examenului de specialist rezidenţii pot opta numai pentru unul din centrele universitare în care au efectuat pregătirea.

Probă scrisă, clinică şi practică

Pentru toate specialităţile, exceptând Medicina de Urgenţă, examenul de specialist are următoarele probe: proba scrisă, cu 10 subiecte formulate din tematica fiecărei specialităţi, cu durata de trei ore; probe clinice/practice, conform tematicilor fiecărei specialităţi.
Examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în Medicină de Urgenţă se va desfăşura în centrele universitare Bucureşti – Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti şi Târgu Mureş – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. La specialitatea Medicină de Urgenţă, examenul va avea următoarele probe: proba scrisă, care se desfăşoară în prima zi a perioadei anunţate pentru desfăşurarea examenului de obţinere a titlului de medic specialist. Această probă va consta dintr-un test de tip grilă cu 250 de întrebări cu răspunsuri multiple. Durata probei scrise este de 4 ore. Candidaţii care au susţinut şi au promovat proba scrisă într-o sesiune anterioară, dar au fost respinşi la examen din cauza rezultatelor la probele clinice/practice, vor susţine numai aceste probe, luându-se în considerare punctajul de promovare al probei scrise anterioare, pentru următoarele 3 sesiuni ordinare de examen de specialitate, după promovare.
Următoarea probă pentru candidaţii de la Medicină de Urgenţă este cea clinică teoretică, iar ultima este proba practică, ce se desfăşura utilizând simulatoare de pacient.
Candidatul va fi confirmat specialist dacă promovează cu minim nota 7,00 fiecare probă a examenului.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.