Au fost întocmite dosare penale administratorilor evazionişti

0
247
EVAZIUNE FISCALĂ ŞI LA BÂLTENI
                  Au fost întocmite dosare penale administratorilor evazionişti
         În ziua de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari, au efectuat un control la o societate comercială din com. Bâlteni, administrată de    T.D., de 61 ani, din localitate, ocazie cu care a fost identificată o evidenţă extracontabilă reprezentând circa 5.000 bucăţi pâine, fabricată şi livrată fără documente legale în perioada 26.01-10.02.2013, de o altă societate comercială din comuna Bâlteni, administrată de C.N., de 58 ani, din comuna Bâlteni.
          În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9, din Legea 241/2005  , înscrisurile identificate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.
       Tot în aceeaşi zi poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Fărcăşeşti şi Postului de Poliţie Negomir, au organizat şi executat o acţiune pe DJ 674 Rovinari – Negomir, pe raza judeţul Gorj, în scopul combaterii ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri (produse panificaţie), ocazie cu care au identificat în trafic pe C.V., de 45 ani, din municipiul Târgu-Jiu, judeţul Gorj, administrator al unei societăţi comerciale din municipiul Târgu-Jiu, care transporta cu o autoutilitară proprietate personală, cantitatea de 565 buc. produse de panificaţie către 4 puncte de desfacere situate pe raza comunei Negomir.
     Conducătorul auto nu deţinea documente legale prin care să justifice provenienţa produselor de panificaţie transportate, fiind sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor art. 1, lit. e din Legea 12/1990, cu amendă în valoare de 6.000 lei, totodată fiind luată măsura complementară a confiscării produselor de panificaţie transportate.    În posesia administratorului societăţii au fost găsite înscrisuri extracontabile, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prev. şi ped. de art. 9 din Legea 241/2005, cercetările continuând pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi a prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.
untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.