Aproape zece mii de turişti au început anul la Rânca

0
235

Aproape zece mii de turişti au început anul la Rânca

 

Staţiune Rânca a fost plină-ochi de Revelion. Iubitorii muntelui şi-au rezervat locurile de cazare cu mult timp înainte de sărbători. Numai de Revelion au fost în staţiune în jur de şase mii de turişti, iar în primele două zile din noul an au mai ajuns la Rânca încă trei mii de persoane. La o asemenea aglomeraţie şi numărul accidentelor a fost pe măsură, salvamontiştii gorjeni acordând îngrijiri unui număr de 32 de persoane.

Tot mai mulţi iubitori ai muntelui aleg să-şi petreacă vacanţele şi week-end-urile în staţiunea Rânca. Pentru noaptea dintre ani, rezervările s-au făcut cu câteva luni în urmă. Chiar şi aşa, cei care nu au avut inspiraţia să-şi caute un loc de cazare înainte, au optat pentru relaxarea de o zi. Aşa se face că pe lângă cei aproximativ şase mii de turişti cazaţi de Revelion, în Rânca, alte trei mii de persoane au urcat la munte pe 1 şi 2 ianuarie. Vremea a fost deosebit de frumoasă, iar pârtia de schi i-a atras pe turişti ca un magnet. Nici pârtiile de săniuţe nu au fost mai puţin aglomerate.

32 de accidente la Rânca

Salvamontiştii gorjeni au lucrat la foc continuu de sărbători. Potrivit directorului Salvamont Gorj, „asistenţa salvamont a fost asigurată în permanenţă cu 7-10 salvatori, în perioada 29.12-02.01, răspunzându-se la un număr de 32 de cazuri: accidente pe pârtiile de schi, la săniuş, cu ATV-urile sau accidente în cabane. Salvarea a fost solicitată la 10 cazuri, alte 6 cazuri fiind transportate la spital cu maşinile personale. Cele mai grave au fost fracturi de coloană, deplasări de vertebre, dublă fractură la picior, intoxicare cu monoxid de carbon şi aşa mai departe. Ziua de 31 decembrie a fost cea mai critică, pentru salvamontişti, cazurile deosebit de grave impunând solicitarea ambulantei de 4 ori, trei cazuri deosebit de grave producând-se aproape simultan, fapt ce a impus o gestionare cât mai bună a situaţiei şi cu o prioritizare corespunzătoare transportului accidentaţilor către unităţile medicale specializate”.

Din fericire, salvamontiştii au intervenit prompt şi au reuşit să facă faţă cu brio tuturor solicitărilor. De asemenea, aceştia vor fi prezenţi în staţiune pe tot parcursul sezonului de iarnă.

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.