Aparatură performantă la Spitalul Municipal Aiud

0
210

Aflat sub administrarea directă a administrației locale din Aiud, spitalul municipal va beneficia în acest an de infuzia a peste 450 000 lei pentru plata unor lucrări de modernizare și dotare cu aparatură performantă.

În cadrul ultimei ședințe ordinare ce a avut loc în această săptămână, consilierii locali ai municipiului Aiud au probat bugetul și lista de investiții propusă de conducerea instituției medicale aiudene alocând pentru capitolul investiții suma de 493 000 lei.

În aceste condiții conducerea executivă a spitalului aiudean va putea să continue lucrările de reabilitare termică a clădirii pentru care va cheltui suma de 70 000 lei.

Cel mai important lucru, este faptul că în acest an peste 75% din suma alocată investițiilor va fi cheltuită pentru dotarea cu aparatură performantă. Astfel începând cu anul 2013 beneficietii serviciilor medicale din municipiul Aiud și nu numai, vor putea beneficia de un aparat modern pentru efectuarea rapidă și precisă a analizelor, aparat pentru care este alocată suma de 67 000 lei, un videogastroscop având o valoare de 70 000l lei, un sistem ultraperformant de examinare și diagnosticare a colonului în valoare de 71 100 lei, un sistem videoendoscopic având o valoare de cumpărare de 57 200 lei și un aparat pentru starilizarea instrumentarului sălilor de operație pentru care se vor cheltui alte 70 000 lei.

Medicii și conducerea spitalului aiudean au afirmat că aceste investiții au devenit absolut necesare în procesul de asistență medicală și că sunt doar o parte din cele pe care și le-au propus și sunt absolut necesare unui act medical performant.

Dorel Lazăr

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.