Angajaţii CJPC au aplicat amenzi în valoare de 70.450 lei

0
209

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, a desfăşurat luna trecută 153 de acţiuni de control ce vizau respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în cadrul activităţilor de comercializare a produselor şi de prestare a serviciilor.

Conform planurilor ANPC şi CJPC, au fost efectuate verificări cu privire la comercializarea, modul de etichetare, prezentarea şi promovare al suplimentelor alimentare. Au avut loc acţiuni de control în târguri şi bâlciuri , dar şi la alte evenimente organizate ,,în aer liber” pentru  a fi verificată conformitatea şi valabilitatea produselor comercializate.

Au fost constatate abateri pentru nerespectarea condiţiilor în cadrul termenului de garanţie, neafişarea denumirii operatorului economic la locul de desfăşurare a activităţii, lipsa traducerii în limba română privind informaţiile de utilizare a produselor cât şi pentru neafisarea prţurilor şi tarifelor într-un mod vizibil şi lizibil pentru consumatori.

Ca urmare a controalelor efectuate au fost sancţionaţi contravenţional un număr de 101 operatori economici, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 70.450 lei. La acţiune, alături Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au mai participat lucrători au IPJ Gorj, DSVSA Gorj sau reprezentanti ai Directiei de metale pretioase din cadrul ANPC .

 

ALEXANDRU PREDA

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.