Alpredi aşteaptă bani de la Guvern pentru un pod nou

0
208

 Primarul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, aflat la primul mandat de edil, se zbate pentru a rezolva problemele financiare ale primăriei, ,,moştenite”, sau nu, de la fosta administraţie.

În campania pentru fotoliul de primar, de la etajul întâi din primăria Glogova, Alpredi vedea un ,,viitor verde” în ceea ce priveşte atragerea de fonduri şi investiţii pentru bunăstarea comunei şi a cetăţenilor. Surpriza a venit în clipa în care chiar a ajuns să conducă peste comună, din camera cu vedere la drumul judeţean şi a constatat că primăria are datorii de 56 de miliarde de lei vechi, datorii care continuă să apară de parcă un magician le-ar scoate din joben şi ar spune ,,hocus pocus”.  

 

Alpredi aşteaptă banii pentru a demara lucrările la podul dintre Cleşneşti şi Glogova

 

 

Singura cale de acces către satul Cleşneşti, localitate componentă a comunei Glogova este un pod metalic aflat în clipa de faţă într-o stare nu tocmai bună. Podul, cu o singură bandă de circulaţie are probleme la unul din stâlpii de susţinere, iar maşinile şi oamenii care fac naveta între Cleşneşti şi Glogova merg ,,pe valuri” deasupra râului Motru.

Primarul Gheorghe Alpredi ştie că lumea vrea multe şi vrea să vadă cât mai repede rezultate concrete. Deşi conduce o primărie înglodată în datorii care pare să nu îşi mai găsească vindecul, edilul este mulţumit că a reuşit să obţină fonduri de la bugetul de stat pentru construirea unui nou pod, ,,mai trainic şi mai frumos” care să asigure legătura oamenilor din Cleşneşti cu restul comunei.

,,Lumea aşteaptă multe, dar dacă suntem la limita supravieţuirii, nu ne putem dezvolta. Noi, am înaintat deja către prefectul Claudiu Teodorescu şi preşedintele CJ Ion Călinoiu proiectul întocmit pentru realizarea acestui pod. Aceştia, la rândul lor, au înaintat către Ministerul Dezvoltării acest proiect. Acum, nu avem ce să facem, aşteptăm un răspuns şi sperăm să nu dureze prea mult. Preconizăm o valoare a fondurilor, undeva la 4.300.000 de lei”, a spus primarul Alpredi.

În luna august, dacă ,,mama natură” o să-i permită, primarul doreşte să pornească o serie de lucrări de reabilitare a actualului pod. Până când banii de la Guvern pentru noul pod o să ajungă la Glogova, edilul este conştient că singura cale de legătură între cele două localităţi nu trebuie neglijată şi doreşte să o pregătească pentru toamnă şi iarnă. Pe lângă aceste probleme, cu natura, acesta este conştient că şi dacă banii vor ajunge curând, podul nu se va realiza cât ai bate din palme. La urma urmei, un pod ,,cârpit” cum trebuie, e mult mai bun decât unul care există doar pe hârtie şi pentru care banii de la Guvern n-au ajuns încă. ,,Este, în clipa de faţă, o problemă la stâlpii de susţinere provocată de buştenii şi aluviunile venite în timpul căderilor masive de precipitaţii. Există riscul ca satul să rămână izolat. Dacă se retrag apele, în august o să intervenim pentru consolidare”, a mai precizat Gheorghe Alpredi.

13 opere de artă donate primăriei Glogova

Primăria Glogova, a primit ca donaţie, de la un pictor din Craiova, 13 tablouri, cu o valoare de piaţa după spusele unor voci din ,, lumea artei” destul de frumuşică. Tablourile, care au stat până acum ceva vreme în incinta Muzeului Olteniei, au ajuns săptămâna trecută în posesia celor din Glogova.

,,Este vorba de 13 tablouri, săptămâna trecută am finalizat donaţia printr-un contract notarial”, a spus primarul din Glogova.

Gheorghe Alpredi intenţionează să expună tablourile ,,în sala mare” a Culei Glogovenilor, iar în timp, dacă va reuşi să atragă fonduri să ridice chiar o construcţie în care să fie expuse operele de artă, dar şi alte obiecte tradiţionale din zona Glogovei. Edilul se izbeşte însă de aceeaşi problemă, lipsa banilor. ,,Intenţionăm să le expunem în sala mare a Culei Glogovenilor, iar în timp dacă o să intrăm într-un proiect o să contruim chiar o locaţie specială pentru acestea. Ideea este că şi pentru aceste proiecte ne trebuie bani, iar la datoriile pe care le-am avut noi şi care încă mai curg… rămân de de văzut”, a mai declarat edilul de la Glogova.

 

ALEXANDRU PREDA

 

 

 

 

 

 

 

 

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.