Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu-Jiu prezent la lansarea noului Program Brâncuși de la Institutul Cultural Român

0
447

”Vă invit, începând cu 19 februarie, acasă la Brâncuși”

Într-o sală arhiplină, marți a avut loc la sediul ICR (Aleea Alexandru 38, București) lansarea Programului „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi”. Derulat de Institutul Cultural Român în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi”, programul celebrează creația de geniu a artistului născut pe 19 februarie 1876 la Hobița. La conferința de presă dedicată programului au fost prezenți alături de Radu Boroianu, președintele ICR, Doru Strîmbulescu, manager al Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” cât și Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Radu Boroianu, președintele ICR: tot anul vor fi manifestații legate de Brâncuși

Radu Boroianu, președintele ICR a ținut un discurs prin care a anunțat că pe parcursul anului 2016 vor fi manifestații legate de Brâncuși, arătând totodată faptul că în acest moment există o colaborare foarte bună cu autoritățiile gorjene, fiind un prim pas spre a debloca drumul prin care să se reușească includerea operelor lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO.

Adrian Tudor, viceprimar Târgu Jiu: vă invit, începând cu 19 februarie, acasă la Brâncuși

În discursul pe care l-a avut în sala de conferințe a Institutului Cultural Român, viceprimarul municipiului Târgu Jiu a făcut și o invitație emoționantă, atât jurnaliștilor, artiștilor, tuturor prezenți în sală, spunând că: ”Vă invit, începând cu 19 februarie, acasă la Brâncuși”. În același timp a precizat faptul că autoritățile din Gorj, atât primăria Târgu Jiu, Consiliul Județean cât și toți cei care administrează gorjul doresc și vor acorda tot sprijinul oamenilor de cultură pentru ca acest Program, „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuşi” să fie o reușită.
În cadrul evenimentului, au fost vizionate fragmente din documentarul Brâncuși realizat de regizorul Cornel Mihalache în 1996, film consacrat ansamblului de la Târgu Jiu.

ecopolitic.ro

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.