ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU VERIFICAREA NORMELOR LEGALE PRIVIND TRECEREA LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

0
253
Foto: www.gazetabt.ro

Aproape 1.300 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști, într-o singură zi, în timpul unei acțiuni desfășurată în zece județe din țară, pentru reducerea numărului accidentelor de circulație ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată.  De asemenea, ca măsură complementară, față de 47 de conducători auto s-a dispus măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

La data de 12 februarie a.c., Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au organizat, pe raza județelor Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Caraș Severin, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație soldate cu victime omenești și pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, pe fondul nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanții la trafic.

Astfel, peste 310 polițiști ai structurilor de poliție rutieră și transporturi, de la nivel teritorial, au acționat în zona trecerilor la nivel cu cale ferată.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate 6 infracțiuni, toate la regimul circulației și au fost aplicate 1.275 de sancțiuni contravenționale, dintre care 139 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Polițiștii rutieri au reținut 47 permise de conducere în vederea suspendării, dintre care 17 pentru nerespectarea normelor legale la trecerea la nivel cu calea ferată, 9 pentru efectuarea manevrei de depășire pe trecerea la nivel cu calea ferată sau la mai puțin de 50m de aceasta și 21 pentru alte fapte. Totodată, pentru defecțiuni tehnice minore, polițiștii au retras 30 de certificate de înmatriculare.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.