Accident de muncă la EMC Roşiuţa: un miner a murit şi şase au fost răniţi

0
348
Foto: adevarul.ro

Şase persoane rănite grav şi un mort, este bilanţul unui tragic accident de muncă produs ieri, la Exploatarea Minieră de Carieră Roşiuţa. În momentul producerii accidentului minerii, 12 la număr se aflau într-o autoutilitară mixtă de marfă şi transport persoane. Din declaraţiile mai multor persoane se pare că accidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al autocamionului.

Foto: adevarul.ro
Foto: adevarul.ro

La faţa locului au intervenit mai multe echipaje ale ISU Gorj, SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă. Două din victimele accidentului au fost transportate în stare gravă cu un elicopter SMURD la Craiova.

,,Ne-am deplasat la faţa locului cu două echipaje de descarcerare şi două echipaje SMURD. În momentul în care am ajuns la faţa locului, şase dintre victime au fost transportate la spitalul din municipiul Motru atât de către cei de la ambulanţă, cât şi de către colegii de la SMURD.

Am intervenit pentru descarcerarea celei de-a şaptea victime, şoferul, care din păcate, după ce a fost scos, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate atât de către SMURD, cât şi de ambulanţă, a fost declarat decedat. Este vorba de un bărbat în vârstă de aproximativ 47 de ani”, a declarat Mihai Avramescu, pentru Agerpres.

Victimele accidentului erau angajaţi la firma omului de afaceri mehedinţean, Constantin Izvoranu. Gura lumii spune că deşi şoferul ar fi anunţat în repetat rânduri că maşina prezintă defecţiuni la sistemul de frânare, însă nu a fost băgat în seamă, ci a continuat să șofeze pentru a nu-și pierde locul de muncă.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.