Academia „Gheorghe Hagi” din Ovidiu și Clubul ,, Farul Constanța” au fost ,,călcate” de premierul Nicolae Ionel Ciucă

0
2

   De ziua LIMBII ROMÂNE, premierul României Nicolae Ionel Ciucă și reprezentantul OMV Petrom Christine Verchere (n.r. CEO OMV Petrom) au participat, alături de Gheorghe Hagi și Gică Popescu,  la lansarea proiectului FARUL “GO GREEN”, prin care clubul Farul Constanța şi-a propus, ca până în 2030, să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.
În conferința de presă, președintele clubului de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Popescu a declarat că îşi doreşte să atingă plafonarea emisiilor de gaze și independenţa energetică a clubului de fotbal.

,,…Clubul nostru este primul club de Liga 1 din întreaga Europa, care și-a stabilit ca obiectiv principal atingerea neutralitatii la emisiile de CO2 pana în anul 2030 (…) În acest sens noi am demarat o serie de lucruri pentru a ne putea îndeplini obiectivul până în 2030. Parcul auto este schimbat în proporţie de 50% cu maşini electrice, am început instalarea staţiilor electrice astfel încât maşinile pe care le vom avea să le putem încărca. În luna septembrie vom începe montarea a 100 de panouri fotovoltaice şi până la finalul anului vom avea încă 100 de kW din panouri fotovoltaice. …”, a precizat Gheorghe Popescu pe pagina sa de socializare și în conferința de presă.

    Premierul României, Nicolae Ionel  Ciucă vede proiectul derulat, de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și Farul Constanța, ca pe un un proiect ambițios, capabil să atingă neutralitatea climatică.

,,Am văzut, astăzi, un proiect ambițios, derulat de Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și Farul Constanța, care și-au propus să atingă neutralitatea climatică și, astfel, să devină primele cluburi verzi din Europa. Este un proiect important pentru fotbalul românesc, dar, totodată, unul convergent cu viziunea guvernamentală privind protecția mediului și reducerea emisiilor de carbon. Îi mulțumesc domnului Gheorghe Hagi atât pentru excelența dovedită în tot ceea ce a realizat ca jucător, cât și pentru ceea ce a reușit la Academia sportivă care-i poartă numele și unde se îngrijește de aproximativ 800 de copii.
Încurajând și sprijinind copiii să facă sport, să calce pe urmele celor care au purtat Tricolorul României pe drumul lor către înalta performanță reprezintă o responsabilitate la care Guvernul are datoria să contribuie.
Cred că modelul de muncă, de tenacitate, de dedicare pe care l-am văzut aici, exemplificat atât de bine de Gică Hagi, de Gică Popescu, ambii jucători în „echipa de aur”, echipa ´94, cărora le suntem recunoscători pentru tot ceea ce au realizat, poate fi folosit de fiecare dintre noi și reprezintă o sursă de inspirație pentru a depăși orice fel de criză.
Tuturor celor care s-au angajat în acest proiect le mulțumesc, le doresc succes în continuare și rezultate pe măsura muncii lor!”, a scris premierul pe pagina sa de socializare.

La eveniment, alături de alți oficiali, a fost văzut și Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne din România, care a precizat că ,,…parteneriatul dintre Academia de fotbal Gheorghe Hagi și Farul Constanța reprezintă un etalon de modernitate…”

A. Preda

untitled-2