Zăpada a dat bătăi de cap şoferilor

0
203

Zăpada a dat bătăi de cap şoferilor 

 

    Pe mai multe drumuri din judeţul nostru au apărut probleme generate de ninsori, vânt şi nu numai. Defileul Jiului a fost blocat timp de câteva ore din cauza unei avalanşe, iar pe DN 67C Novaci-Rânca circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate din cauza stratului mare de zăpadă care s-a depus pe carosabil. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au acţionat în permanenţă pentru degajarea părţii carosabile.

 

      Codul galben de ninsori şi vânt care a fost valabil şi în judeţul Gorj a avut efecte negative asupra traficului rutier de pe anumite artere. Cele mai mari probleme au apărut pe Defileul Jiului, când o avalanşă a condus la întreruperea circulaţie rutiere timp de câteva ore. Drumarii au intervenit prompt, acţionând pentru degajarea parţii carosabile. Totuşi, aseară, pe DN 66 – tronsonul Lainici – Aninoasa, zăpada din avalanşă ocupa aproximativ 1 metru din partea carosabilă, conform informaţiilor postate pe site-ul CNADNR.

 

Primul week-end la schi, primele probleme din sezon

 

Staţiunea montană Rânca a fost luată cu asalt e către pasionaţii de schi. Anunţul că stratul de zăpadă este suficient de bun pentru a da startul sezonului de schi 2012-2013 i-a determinat pe iubitorii muntelui din diverse zone ale ţării să se îndrepte spre Rânca. Bucuria le-a fost umbrită, însă, deoarece în această staţiune s-a înregistrat o pană de curent destul de îndelungată, iar drumul de acces din Novaci în Rânca a fost unul anevoios. Deşi autoturismele celor care s-au încumetat să urce la munte, în ciuda vremii deloc prietenoasă, au fost echipate cu anvelope de iarnă şi chiar lanţuri, stratul de zăpadă depus pe partea carosabilă a măsurat câţiva centimetri şi a făcut destul de dificil traficul rutier. Cu toate acestea, numărul turiştilor a fost destul de mare şi odată ajunşi la Rânca nu au ezitat să se bucure de tot ceea ce le oferă staţiunea.

În cursul zilei de 9 decembrie, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu-Jiu au acţionat cu 7 utilaje şi au răspândit 40 tone material antiderapant pe drumurile naţionale: DN 66 , DN 67C , DN 67D.

 

C.W

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.