Asociaţia Inimi de Gorjeni a oferit calculatoare tinerilor din casele de tip familial

0
272

Asociaţia Inimi de Gorjeni a oferit calculatoare tinerilor din casele de tip familial

 

Reprezentanţii Asociaţiei Inimi de Gorjeni au făcut eforturi pentru a atrage fonduri în vederea dotarii cu calculatoare a casele de timp familial din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. În cursul zilei de 22 ianuarie, 9 tineri dintr-o casă de tip familial din Târgu-Jiu au primit calculatoare cu ajutorul cărora îşi vor putea realiza proiectele şcolare. Conducerea Asociaţiei Inimi de Gorjeni promite să continue demersurile pentru obţinerea de noi calculatoare, necesare dotării tuturor caselor de tip familial de la nivelul judeţului nostru.

Asociaţia Inimi de Gorjeni a aplicat la un program de finanţare derulat de către Asociaţia „Tineret fără frontiere” – ASSOCLIC. „Programul a avut mai multe etape. S-a reuşit atragerea unui număr de 13 calculatoare. În prezent suntem la o casă de tip familial, unde sunt în jur de 9 elevi şi studenţi, care se bucură de iniţiativa acestei asociaţii, fără de care nu puteam să le acordăm acest sprijin, având în vedere că şi calculatoare sunt foarte scumpe la ora actuală. Ele au venit deja cu licenţe de funcţionare, ceea ce pe noi ne bucură şi ne motivează să accesăm în continuare pe programul ASSOCLIC şi sperăm ca şi celelalte case de tip familial să le dotăm cu calculatoare”, a declarat Sorin Torop, secretarul Asociaţiei Inimi de Gorjeni.

Torop spune că „la ora actuală există în jur de 20 de case de tip familial în cadrul DGASPC Gorj. Am reuşit până acum să dotăm opt case de tip familial şi nu vrem sa ne oprim aici. Tinerii s-ai aflat într-o situaţie socială mai precară, fiecare cu probleme şi carenţe, unii fiind abandonaţi de părinţi. Cert este că ei se bucură de toată atenţia şi îngrijirea noastră, acest lucru fiind dovedit şi prin dotarea acestor case de tip familial, pentru a veni şi a completa mediul familial şi a-l face cât mai asemănător de realitate şi ca aceşti tineri să nu simtă lipsa părinţilor”.

Calculatoare pentru tinerii instituţionalizaţi

Tinerii din casele de tip familial aveau nevoie de calculatoare, acestea fiindu-le necesare pentru realizarea temelor pentru şcoală. „Mi se pare foarte frumos getul celor care ne-au adus aceste calculatoare. Ele ne erau necesare pentru că ne trebuie pentru şcoală, pentru proiectele pe care le avem de făcut. Eu sunt în clasa a XI- a şi am foarte multe proiecte de făcut pe profilul meu. Vrem să le mulţumim acestor oameni pentru că au făcut acest gest frumos”, a mărturisit Veronica, una dintre fetele găzduite într-o casă de tip familial.

Trebuie precizat faptul că toate casele de tip familial de pe raza municipiului Târgu-Jiu au primit calculatoare. „La CSCCD Târgu-Jiu, toate casele de tip familial au primit calculatoare, cu sprijinul prietenilor de la Inimi de Gorjeni: Sorin Torop şi Gheorghe Zisu. Le mulţumesc în numele copiilor beneficiari ai acestor calculatoare”, inspector Valentin Modrea – Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate Târgu-Jiu.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Gorj, copiilor instituţionalizaţi le sunt asigurate toate condiţiile necesare. Mai mult decât atât, ei sunt sprijiniţi în vederea angajării şi obţinerii unei locuinţe, după finalizarea studiilor. „La noi în instituţie s-au făcut toate demersurile necesare pentru asigurarea unui climat cât mai apropiat de mediul familial. Acestor copii, după părerea noastră, nu le lipseşte absolut nimic; au tot confortul, li se asigură hrana, îmbrăcămintea, accesul la învăţătură. Avem 8 case de tip familial şi 58 de copii, la ora actuală, fiind la capacitate maximă. Ei stau în aceste case până la 18 ani sau până la terminarea unei forme de învăţământ, dar nu mai mult de 26 de ani. După această vârstă, noi, printr-un serviciu specializat pe deprinderi de viaţă, care le depun dosare pe la diverşi agenţi economic din judeţ, unii tineri au fost angajaţi. De asemenea, le-a asigurat case – locuinţe sociale – cu ajutorul Primăriei Târgu-Jiu; de asemenea, li s-au depus dosare la Primărie pentru locuinţe sociale şi de tip ANL. Sunt copii care provin din sistem şi care au prins locuinţe ANL chiar la această repartizare”, a explicat Valentin Modrea, inspector în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul aflat în Dificultate Târgu-Jiu.

 

 

Carmina Weber

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.