Buget mai mare pentru medicamente

0
271

Buget mai mare pentru medicamente

Consumul de medicamente a crescut în ultimul an. Astfel, banii direcţionaţi către acest sector au fost şi ei mai mulţi, o creştere cu 35 de miliarde lei vechi înregistrându-se în 2012 la medicamentele gratuite şi compensate. Potrivit estimărilor oficialilor din sănătate, în acest an, bugetul alocat medicamentelor va fi şi mai mare.

În pofida crizei şi a preţurilor destul de piperate ale medicamentelor, gorjenii investesc tot mai mulţi bani în produse pentru sănătate. Cel puţin aşa reiese din datele oferite de reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Fie că sunt mai atenţi la sănătatea lor, sau pur şi simplu pentru că au fost forţaţi de împrejurări, gorjenii au solicitat mai multe reţete gratuite şi compensate. Potrivit conducerii CJAS Gorj, în anul 2012, s-au alocat aproximativ 44 de milioane de lei pentru decontarea reţetelor gratuite sau compensate, media lunară fiind de 367.000 lei lunar. „Bugetul alocat medicamentelor gratuite şi compensate a crescut cu aproximativ 35 de miliarde lei vechi în 2012, faţă de 2011”, a precizat Daniel Bondoc, preşedintele casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Pe parcursul anului trecut s-a înregistrat o creştere în ceea ce priveşte solicitările venite din partea populaţiei şi implicit a fost nevoie de decontarea unei sume mai mari de bani.

C.W.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.