ÎN 2013 PESTE 70% DIN APELURILE LA 112 AU FOST FALSE

0
195

112logo

Statistica pe anul 2013, realizată de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), arată că la Numărul Unic de Urgență 112 au fost primite și tratate 17.463.468 apeluri. Dintre acestea 29,09 % au fost reale și 70,91 % false. Apelurile au fost transferate către: Ambulanță — 60,66 %, Poliție — 24,77 %, ISU/ SMURD — 12,59 % și Jandarmi — 1,88%.

Din punct de vedere al apelurilor false, județele Covasna, Călarași și Mureș ocupă primele locuri.

Majoritatea apelurilor false și abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice și sunt în mare parte realizate de pe cartele pre pay.

Urmare constatărilor făcute de către autoritățile statului, 10.892 cetățeni au fost sancționați conform legii pentru apeluri false și abuzive către numărul 112. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în județele Teleorman, Suceava și București. De constatarea și sancționarea acestor contravenții se ocupă Poliția.

Multe persoane sună fără a avea o urgență, se interesează despre evenimente care se petrec în localitatea lor, adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informații despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituții sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.

Autoritățile fac apel la cei care sună abuziv să nu încarce inutil liniile de urgență 112, întrucât un apel fals poate duce la pierderea unei vieți.

untitled-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.